Терорист «ЛНР» розповів про страшні вчинки Плотницького в Луганську

Терорист «ЛНР» розповів про страшні вчинки Плотницького в Луганську
Ще у 2014 році бойовик зіткнувся з тим, що самі ж окупанти беруть участь в обстрілі Луганська.
 Бойовик так званої «ЛНР» з білоруського міста Бобруйськ Сергій Бондар, який приїхав у відпустку в рідне місто, розповів про страшні накази ватажка «республіки» Ігоря Плотницького. Про це він повідомив в інтерв’ю білоруському виданню «Радыё Свабода», передають Патріоти України.
Бондар сказав, що в 2014 році воював у батальйоні бойовиків «Зоря», отримавши під своє керівництво взвод розвідки. Там він майже одразу зіткнувся з тим, що самі ж бойовики беруть участь в обстрілі Луганська.

«Просто на наших очах із «зеленки» (лісиста місцевість, густі зарості, – «Апостроф») йдуть два постріли з міномета. Я з групою якраз був поруч, і ми стали прочісувати «зеленку». Двоє мінометники раз виходять на нас. Вони бігти — ми стріляємо з усіх стволів», — говорить Бондар.




«Тут мені дзвінок. Телефонує особисто Ігор Плотницький — він тоді був міністром оборони. Запитує: ви тепер де? Кажу — накриваємо мінометники в «зеленці». А він наказує: терміново йдіть, терміново на базу. Я кажу, та ви чого? Ми ось-ось їх візьмемо! А він кричить: це наказ, повертайтеся!» — додав білоруський бойовик.


Він зазначив, що після повернення на базу Плотницький наказав здати їм зброю. «Вже до того була підозра, що мінометники — це люди Плотницького. Це потрібно було, щоб посіяти паніку. Мінометники всі були колишні міліціонери з Луганська. Їх спеціально навчали мінометній справі, а місто вони знали, як свої п’ять пальців. Переміщалися на «швидкій», на водовозці, на чому завгодно», — заявив Сергій Бондар.

Після цього випадку білорус перейшов у так звану групу швидкого реагування «Бетмен» (командир – ліквідований 1 січня 2015 року Олександр Бєднов), де здобув нові докази причетності бойовиків «ЛНР» до обстрілу Луганська.



«Одного разу взяв одного коригувальника особисто. Ми його забрали, закинули в підвал, я склав рапорт. Через три дні мені кажуть, що приїхали люди Плотницького і його забрали — він вже ходить, гуляє по Луганську. Я йду до Бєднова, розповідаю все — а він тільки рукою махнув», — підсумував Бондар.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий