Туреччина зробила рішучу заяву щодо Криму

Туреччина зробила рішучу заяву щодо Криму

Туреччина в черговий раз заявила про те, що вона не змінить свою позицію і надалі буде підтримувати територіальну цілісність на незалежність України. Також у Стамбулі запевняють, що ніколи не визнають Крим територією Російської Федерації. Про це йдеться у повідомленні прес-центру МЗС Туреччини з нагоди третьої річниці окупації українського півострова російським агресором, інформує replyua.net.




«Вже минуло три роки з того часу, як у Криму було проведено незаконний референдум та Росія незаконно анексувала Автономну Республіку Крим. Це сталося 16-го березня 2014 року», — відзначається у тексті повідомлення. Туреччина наголошує, що ніколи не визнає цього незаконного вчинку, який було здійснено в розріз з міжнародним правом.


«Ми хочемо скористатися нагодою та підтримати територіальну цілісність і суверенітет України як незалежної держави», — наголоси у Міністерстві закордонних справ Туреччини. При цьому у зовнішньополітичному відомстві зауважили, що будуть і надалі стежити за ситуацією в окупованому Криму та захищатимуть права мешканців півострову. Як відомо, високий представник ЄС Федеріка Могеріні напередодні також висловилася у підтримку кримськотатарського народу.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий