Про це розповів керівник Тернопільської обласної військової адміністрації Володимир Труш. Він зазначив, що на відео п’ятиповерхові будинки.

У будівлях на момент обстрілу перебували діти. Загарбники випустили по них чотири ракети.



Що росіяни зробили з Чортковом, що на Тернопільщині: дивіться відео

Руїни досі розбирають

Труш розповів, що всю ніч з 11 на 12 червня на місці потрапляння ракет працювали Державна служба з надзвичайних ситуацій, поліція, сапери тощо. Наразі на руїнах ще тривають роботи.

Я дякую усім рятувальникам, хто ризикуючи власним життям визволяв з-під завалів людей. За фактом злочину порушено кримінальне провадження Службою безпеки України. Ми не пробачимо,
– сказав Труш.

Докази злочину

У мережі речник Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук опублікував відео із запуском ракет по Тернопільщині. Загарбники випустили з території Чорного моря 4 ракети типу «Калібр». Братчук наголосив, що кадри є доказом злочинів росіян проти мирних українців.

Що відомо про обстріл

Місцеві мешканці почули вибухи приблизно о 22:00. Люди чули хвилю від ударів. У деяких будинках повилітали вікна. Згодом Володимир Труш повідомив, що у Чорткові тимчасово відключили постачання газу до ліквідації наслідків ударів, оскільки окупанти пошкодили газову трубу.

Відомо, що у місті частково руйнували військовий об’єкт. Також пошкодили 4 будинків у Чорткові.

На щастя, внаслідок ракетного удару немає жертв. Проте постраждали люди. Вони отримали важкі поранення. До місця інциденту одразу приїхали 10 швидких. Лікарі всю ніч рятували потерпілих.

Одразу почали поширювати фейк

Після ракетної атаки з’явився фейк, що з Чорткова масово виїжджають люди. Володимир Труш назвав це фейком.

«Блокпости працюють і ми не бачили активного надто руху через них. Це були окремі хіба автомобілі, які рухалися без порушення комендантської години» – сказав головний поліцейський Тернопільщини Олександр Богомол.