У Калинівці, що на Вінниччині, ширяться чутки про радіацію. Міська влада заспокоює (Фото)

У Калинівці, що на Вінниччині, ширяться чутки про радіацію. Міська влада заспокоює (Фото)
У Калинівці почали ширитися чутки про підвищення рівня радіації. Тему активно обговорюють у соцмережах. Міська влада заспокоює — фон у межах норми. 




Приводом для подібних розмов могли стати підриви боєприпасів, які виконують поблизу містечка протягом останніх двох тижнів. У військовій частині А1119, де у вересні сталася пожежа на арсеналі, знищують ті снаряди, які не підлягають транспортуванню.


Як повідомляє районна газета «Прапор Перемоги», дійшло до того, що в міську раду з письмовою заявою звернувся мешканець Калинівки Іван Лукашевич, який власним дозиметром зафіксував 28 січня 2018 року перевищення радіаційного фону у центрі міста. Після цього чиновники міської ради разом із громадськими активістами зробили заміри у кількох місцях Калинівки. Радіації не знайшли.

31 січня перевірку провів фельдшер-лаборант відокремленого структурного підрозділу Калинівського міжрайонного відділу лабораторних досліджень Н. Пундчук. Заміри провели на території лікарні, автовокзалу, ринку та на центральній площі міста. Висновок експертизи: рівні потужності поглиненої в повітрі дози гамма-випромінювання не перевищують допустимі рівні.



 

 
Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий