У корупціонера Кличка замовили 15 «швидких» за завищеними цінами. Подробиці

У корупціонера Кличка замовили 15 «швидких» за завищеними цінами. Подробиці

Департамент охорони здоров’я КМДА 1 листопада 2016 року за результатами тендеру замовив ТОВ «Автоспецпром» автомобілів швидкої медичної допомоги на 30 мільйонів гривень.




Про це повідомляє Національне бюро розслідувань України з посиланнями на систему «Прозорро».


Передбачається, що до кінця року поставлять 15 автомобілів екстреної медичної допомоги типу В по 2 мільйони гривень. Із них 10 – на базі Citroen Jumper і 5 – на базі Ford Transit.

«Наші гроші» відзначають, що у серпні КУ «Запорізька станція екстреної (швидкої) медичної допомоги» Запорізької облради замовила цій же фірмі «швидкі» такого ж типу на 11% дешевше – по 1,78 мільйона гривень.



Вартість «швидких» для КМДА у доларовому еквіваленті склала близько $78 тисяч, що трохи дешевше від ціни «швидких» для Міністерства охорони здоров’я по контракту 2013 року – $81 тисячі.

Тоді основним постачальником очолюваного Раїсою Богатирьовою міністерства на суму 920 мільйонів гривень була фірма «Практика», чий власник Олег Висоцький мав хороші стосунки з синами президента Віктора Януковича.

Нині на тендері КМДА єдиним конкурентом «Автоспецпрому» було ТОВ «ВіДі Юнікомерс» із групи «ВіДі» Віталія Джуринського з різницею в ціні 0,03%. Обидва учасники не знижували ціну на аукціоні.

Власниками «Автоспецпрому» є кияни Тігран Дзігуа (16,5%), Федір Саворовський (17%), його син Віталій Саворовський (16,5%) та Володимир Фісталь (50%). Останній разом із братом Германом Фісталєм контролює групу компаній-постачальників медичного обладнання («Горал»).

Саворовські також мали низку фірм, які поставляють автомобілі швидкої допомоги («Крас», «Ілатанмед»).

«Автоспецпром» був створений навесні 2012 року. Усього з 2013 року він виграв тендерів у «ВДЗ» на 155,9 мільйона гривень.

Источник: «sprotiv«

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий