У Раді розповіли, як діятимуть у разі прямої агресії Росії проти України

У Раді розповіли, як діятимуть у разі прямої агресії Росії проти України

У разі прямої агресії Росії проти України Верховна Рада збереться протягом кількох годин. Воєнний чи надзвичайний стан буде запроваджено максимально оперативно.




Про це заявив в інтерв’ю Радіо Свобода перший віцеспікер парламенту Олександр Корнієнко. За його словами, у Ради на такий випадок може бути лише один план, – зробити відповідне голосування за кілька годин (щоб подивитися відео, доскрольте до кінця сторінки).


«Зрозуміло, що ті, хто не в Україні, – їм важче буде це зробити, але по Україні, якщо це не тиждень роботи в округах, – я думаю, що потенціал за кілька годин зібратися є», – запевнив Корнієнко.

Він додав, що якщо це тиждень роботи в округах, то протягом 8 годин можна доїхати до Києва із найвіддаленіших куточків країни.



Якщо розпочнуться активні воєнні дії, то в Україні «використовуватимуться способи захисту депутатів для того, щоб вони могли ухвалити ці рішення», зазначив перший віцеспікер ВР.

На запитання, чи вважає Корнієнко, що погрози можуть стати реальністю, він запропонував подивитися на ситуацію раціонально.

«Є скупчення військ на кордоні? Є. Воно останні кілька років є: то менше, то більше. Чи використовуватиме Росія будь-яку можливість дестабілізувати ситуацію в Україні? Абсолютно», – підкреслив політик.

Як повідомляв OBOZREVATEL, голова Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирило Буданов заявив, що понад 92 тисячі військовослужбовців РФ зараз скоординовані біля кордонів з Україною. Здійснити атаку країна-агресор нібито готується вже до кінця січня-початку лютого 2022 року. Ймовірно, вона міститиме артилерійські та бронетанкові наступи з наступними десантними ударами, авіаудари на сході, напади в Маріуполі та Одесі та менші вторгнення через Білорусь.

Західна розвідка заявила про можливість російської військової ескалації в Україні взимку 2021-2022 року. Такі висновки базуються не лише на кількості та видах озброєння, стягнутого на український кордон.

У Кремлі назвали таку інформацію провокативною. Прессекретар Володимира Путіна Дмитро Пєсков заявив, що провокації нібито потрібні для того, щоб виправдати заяви Заходу. Він назвав усе, що відбувається, «істерикою, яка нагнітається штучно».

Держсекретар США Ентоні Блінкен висловив стурбованість повідомленнями про «незвичайну активність» Росії біля України та надію на те, що РФ «не повторить помилку 2014 року».

Через небезпеку вторгнення Росії на територію нашої країни у Британії створили оперативну групу спецназівців, яку можуть відправити до України. Йдеться про щонайменше 600 британських військовослужбовців.

У разі військового наступу РФ на Україну міжнародні партнери готові максимально підтримати нашу країну, заявив секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий