У Раді хочуть визнати Майдан кримінальним злочином: «посадити всіх, хто причетний…»

У Раді хочуть визнати Майдан кримінальним злочином: «посадити всіх, хто причетний…»

У Верховній Раді знайшлося півсотні депутатів, які підписали оскарження закону про амністію учасників Євромайдану




Простіше кажучи, ці 50 людей хочуть посадити всіх причетних до Революції Гідності, вигнання Януковича і протидії РФ, пише у своєму блозі відомий український політолог Олексій Голобуцький.


Він попереджає: реальна спроба визнати Майдан кримінальним злочином обернеться громадянською війною, в якій агентам Кремля будуть протистояти патріоти. І це вже буде далеко не такий процес, як у 2014.

беркут майдан

«Зважаючи на те, що панівна більшість причетних до Майдану в подальшому була тією чи іншою мірою причетна і до добровольців у російсько-українській війні, а отже, має навички тривалих малоресурсних боїв і зброю або доступ до неї, окремими акціями і зіткненнями протистояння не обмежиться. І жодна Руслана чи Вакарчук уже не переведуть протестний імпульс в танці-співи», – підкреслює автор.



Він також звертає увагу на те, що в це число підписантів увійшли не тільки ті, хто традиційно дотримується проросійського вектора, але і представники партії «Слуга народу», провладної політичної сили.

«У підсумку це можна трактувати як те, що влада, в тому числі особисто Зеленський, цілеспрямовано докладає зусиль для роздування кривавої громадянської війни на додаток до збройного конфлікту з Росією на Донбасі. Залишається сподіватися, що знайдеться хтось, хто донесе весь масштаб ризиків до Зеленського», – резюмував Голобуцький.

Раніше ми писали про те, що лідер Нацкорпуса Андрій Білецький пояснив, чому не варто порівнювати Майдан і погроми в США.

Ми також повідомляли про те, що в розпал карантину в квітні 2020 року 52 нардепи отримали компенсацію на оренду житла. З них 25 осіб є мільйонерами, а 19 депутатів належать до фракції «Слуга народу».

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий