У Росії пролунали вибухи на військових складах: момент потрапив на відео

У Росії пролунали вибухи на військових складах: момент потрапив на відео

На території військової частини в Ачинському районі Красноярського краю, що в Росії, вдень 5 серпня на військових складах із боєприпасами почали вибухати снаряди (щоб подивитися фото, відео і трансляцію з місця НП, доскрольте до кінця).




За інформацією екстрених служб округу, на території одного зі складів ЦВО трапилося загоряння сховища порохових зарядів до артбоєприпасів, особовий склад евакуйовано. Повідомляється про смерть одного військового, але Міноборони цю інформацію поки не підтверджує.


У найближчих до епіцентру будинках повибивало шибки. В усій окрузі пролунала сирена. Люди почали масово тікати зі своїх квартир, на місце події прибули авто пожежників. Також стягуються потяги із працівниками МНС.

Відомо, що на складах, які горять, зберігаються понад 40 тисяч снарядів калібру 125 і 152 мм.



За даними «РИА Новости», у результаті вибухів постраждали 8 осіб. П’ять із них відпустили додому, ще троє залишилися в Ачинській міжрайонної лікарні. Серед постраждалих є дитина.

У МНС РФ підтвердили екстрену евакуацію населення (близько шести тисяч осіб) у радіусі 20 км від палаючих військових складів. Також через вибухи призупинив роботу Ачинський комбінат алюмінієвого гіганта «Русал», що належить олігарху Олегу Дерипасці.

Як повідомили в Міноборони Росії, військовий склад, на якому сталася надзвичайна подія, планували розформувати до 2022 року.

Для його гасіння на місце інциденту перекинуті два багатофункціональних робототехнічних комплекси пожежогасіння «Уран-14». Крім того, для моніторингу обстановки до складу доставлені безпілотники, інформація з них буде в режимі реального часу передаватися в штаб із ліквідації загоряння для оперативного аналізу.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий