У Росії відкрився справжній портал у Пекло: країна такого ще не бачила (фото, відео)

У Росії відкрився справжній портал у Пекло: країна такого ще не бачила (фото, відео)

Площа лісових пожеж в Сибіру і Якутії перевищила 2,5 мільйона гектарів, десятки міст накрив смог, шлейф диму дійшов до Казахстану. Ситуація вийшла з під контролю через рішення не гасити важкодоступні вогнища, оскільки це дорого.




Читай Знай. ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!


Мешканці Сибіру вимагають ввести режим надзвичайного стану. Відповідну петицію підписали вже понад 600 тисяч осіб. Влада ніяк не реагує на звернення людей і лише стверджує, що займатися гасінням пожежі економічно невигідно.

Популярні новини зараз



Зірка «Жіночого кварталу» виходить заміж за колегу: «Спочатку він мені збрехав»

Ляшко записав відео з Італії і нарвався на жорстку критику українців: «Тріппєр, який уособлює він, страшніший за «чуму чи холєру»

Курортні романи, рот на замку та триразове харчування: як проходить навчання Зе-команди в Трускавці

Ведуча «Орла і Решки» так поспішала на прогулянку, що забула одягнути ліфчик: «Усі за тобою повторюють»

Показати ще

Близько 3 мільйонів гектарів лісу – загальна площа пожеж в Сибіру. Ця цифра практично дорівнює площі Бельгії, яка становить 30 688 км. Кв. Однак площа пожежі продовжує зростати.

Пожежа видно з космосу

За словами керівника протипожежної програми «Грінпіс Росії» Григорія Куксіна, площа пожеж в Якутії — 1,2 мільйони га, в Красноярському краї — більше 1 мільйона га і близько 700 тисяч га — в Іркутській області. У «Авиалесохране» запевняють, що більша частина цих пожеж не загрожує населеним пунктам.

Крім того. Дим від лісових пожеж не дає дихати десяткам міст в Росії.

«Метеостанції республіки спостерігають так звану димову імлу, що виникла в результаті повітряного переносу частинок диму від лісових пожеж в Красноярському краї та Іркутській області. Великий і глибокий висотний циклон над Західної і Середньої Сибіру сприяє переносу продуктів горіння лісів на Урал, Удмуртії, Пермський край, Башкортостан і Татарстан», — йдеться в повідомленні управління по гідрометеорології та моніторингу навколишнього середовища Татарстану.

 

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий