У Вінниці пропонують видавати майбутнім матусям коробки «Baby Box»

У Вінниці пропонують видавати майбутнім матусям коробки «Baby Box»

У Вінниці зареєстрували петицію, щодо забезпечення майбутніх матусь спеціальними коробками «Baby box». Автор звернення запевняє, що така підтримка від міської влади може скоротити кількість батьків що відмовляються від дітей, через брак коштів на утримання новонародженого. 




» У 1939 році фінський уряд почав унікальну традицію. Всім вагітним жінкам видається коробка з набором найнеобхіднішого на перший час одягу для дитини, постільною білизною та іграшками, а сама коробка використовується як дитяче ліжечко. Сенс всього цього — дати дітям однакові стартові позиції в житті незалежно від статусу їх батьків.


Але важливо сказати, що впровадження цієї ініціативи більше 70 років тому на державному рівні дозволило досягти фінам найнижчого у світі рівня дитячої смертності. Як? Коробку видавали безкоштовно вагітним, які повинні були стати на облік до четвертого місяця. Так вони обстежувались лікарями до самих пологів і вчасно отримували всю необхідну медичну допомогу.

Baby box – коробка яка виконана з міцного картону. Якщо покласти у таку коробку матрац, вона послужить ліжечком чи люлькою у перший рік народження дитини. Таким чином дитина не спить у ліжку з батьками, де є ризик удушення, а у своєму ліжечку.



В також набір входять підгузки, слинявчики, одяг, іграшки, пляшечки, матрац та спальний мішок, водонепроникний чохол, 100% бавовняне простирадло, рушник, боді, чоловічки, комбінезон на холодну пору року, медичний набір (термометр, носовий аспіратор, спринцівка, олійка та шампунь для дитини, присипка, ножиці тощо) шкарпетки, нагрудник , пара рукавичок,шапочка для новонародженого, прорізувач для зубів, пакети зберігання грудного молока, та слінг. Вище перераховане може змінюватись і доповнюватись,» — йдеться в петиції.

Звернення зареєстровано 3 січня. Голосування триватиме 14 днів.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий