У Захарченко залишився ще один «останній конкурент»

У Захарченко залишився ще один «останній конкурент»

Після того, як сьогодні, 8 лютого, був убитий ватажок бойовиків «Сомалі» Михайло Товстих (Гіві), «останнім конкурентом» ватажка самопроголошеної ДНР Олександра Захарченко став колишній секретар держбезпеки ДНР і екс-керівник бойовиків «Сходу» Олександр Ходаковський.




Таку думку висловив у соцмережі військовий експерт і журналіст Юрій Бутусов, повідомляє infokava.com з посиланням на Politeka.


«Більш ймовірно, що полковника «Гіві» усунули люди Захарченко. Після знищення Товстих, у Донецьку не залишилося самостійних польових командирів. Останнім конкурентом Захарченко тепер залишається Ходаковський, але він безпосередньо підрозділами не командує»,

— припустив експерт.

Зазначимо, колишній командир спецпідрозділу СБУ «Альфа» у Донецькій області регулярно критикує «керівництво» так званої «ДНР» і самого ватажка невизнаної «республіки». Так, Ходаковський заявляв, що в Захарченко нульовий потенціал: «це як якщо до крісла прив’язати швабру».



«Ті люди, які зараз угніздилися у владі, вони просто не на що не здатні. Вони кинулися ділити все: активи, сфери впливу, все що падає зі столу, вони намагаються підібрати. І найстрашніше, що це робиться під горезвісними гаслами створення народних республік»,

— заявляв Ходаковський.

Крім того, в інтерв’ю російським ЗМІ Ходаковський критикував представників оточення лідера «ДНР», а також розповів про окремих кримінальних епізодах з їх життя. Так, за його словами, одного разу віце-прем’єр «ДНР» Дмитро Трапезников в ході конфлікту прострілив ногу керівнику адміністрації Захарченко Максим Лещенко. А офіціантові одного з донецьких кафе, якого поранив ножем у шию п’яний брат ватажка бойовиків Сергій Захарченко, довелося втекти з Донецька в Росію, щоб уникнути подальших проблем.

Керівництво бойовиків Ходаковський порівнював з яєчною шкаралупою, яка, какзалось б, і має зовнішні обриси і форми, але всередині там багато порожнечі.

Розцінюючи діяльність Ходаковського, ЗМІ, в свою чергу, відзначали, що «на перехідному етапі Кремля він обійдеться господарям набагато дешевше, ніж злодійкуватий Санька (Захарченко — ред.), і це цілком логічний хід після перевірки запоребриковых ревізорів».

«… Ходаковського активно намагаються вивести в українське інформаційне поле. Розрахунок дуже простий — на відміну від п’яного матроса Захарченко, який уявив себе благородним білогвардійцем, Ходаковський з його піснями, та й взагалі цілком відповідним чином, цілком може підсісти на вуха не тільки недоросам, але і любителям «водити Путіна» по українській території»,

— описували ситуацію журналісти.

На початку 2016 року Ходаковський заявив про вихід зі складу Нарради і про відхід в опозицію до чинної влади» «ДНР». У січні 2017 року Ходаковскому офіційно був заборонений в’їзд на територію Росії. Один з друзів опального бойовика — Андрій Терещенко, колишній командир «Беркута» у Донецькій області, нині — полковник поліції «ДНР».

«Учасник боротьби з Майданом, зараз пліч-о-пліч воює на передовій з моїми хлопцями, допомагаючи і підтримуючи один одного у всьому. У питаннях внутрішніх завдань ми теж завжди разом…»,

— розповідав Ходаковський.

Колишній міністр безпеки «ДНР» і сам був на Майдані в лютому 2014 року. Природно, серед тих, хто брав участь у придушенні протестів.

Трохи пізніше, навесні 2014 року Ходаковський, він зібрав колишніх українських силовиків з «Беркута» і «Альфи», до яких приєдналися найманці з Кавказу — кадирівці і осетини. Бойовики об’єдналися під прапором підрозділу «Схід».

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий