Українці незламні. Зеленський – Черчилль нашого часу – ексамбасадорка США в Україні

Українці незламні. Зеленський – Черчилль нашого часу – ексамбасадорка США в Україні

Колишня амбасадорка США в Україні Марі Йованович порівняла президента України Володимира Зеленського із прем’єр-міністром Великобританії Вінстоном Черчиллем.




Про це 7 квітня повідомив “Голос Америки”, – пише інтернет-видання “Гордон“.


“Зеленський трансформувався з актора-коміка і бізнесмена у президента країни. Він багато працював, боровся з викликами, як і всі президенти, і досяг певного прогресу. І раптом він несподівано перетворився і став Вінстоном Черчиллем нашого часу”, – зауважила вона.

Йованович додала, що Зеленський транслює цінності українського народу, “об’єднує, надихає не лише українців, а й увесь світ”.



“Українці – це люди, котрі боролися з Росією століттями, і особливо протягом останніх восьми років. Вони незламні і сильні. Століттями вони знали, що мають свою ідентичність, свою культуру і свою батьківщину. Коли Росія вторглася в їхню країну, розбомбила їхні будинки, убила їхніх дітей, вони почали битися. Українці виросли на поезії найбільшого класика Тараса Шевченка. У нього є знаменита фраза: “Борітеся – поборете”. І це саме те, що ми бачимо зараз в Україні”, – заявила ексамбасадорка.

За її словами, прагнення президента РФ Володимира Путіна підпорядкувати Україну є спробою змінити світовий правопорядок.

“Путін у своїх висловлюваннях дуже чітко заявляв, що міжнародний правопорядок не працює. Якщо Путіна не зупинити в Україні, він піде далі, у нього є великі цілі, не тільки територіальні, а й глобальні. І президент [США Джо] Байден дуже добре це розуміє. Цей момент важливий не тільки для України, а й для США, тому що якщо Росії вдасться змінити спосіб ведення міжнародних відносин, то кордонів і суверенітету не будуть поважати. Це зробить нас менш успішними, менш вільними і набагато менш безпечними”, – вважає колишня амбасадорка США в Україні.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг 7 квітня заявив, що весь світ захоплюється сміливістю і мужністю української армії та українського народу.

“Ми захоплюємося політичним керівництвом України. Вони надихають нас усіх”, – заявив Столтенберг.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий