Українців попередили про масову вакцинацію з 1 липня: що відбувається і до чого готуватися

Українців попередили про масову вакцинацію з 1 липня: що відбувається і до чого готуватися

В Україні необхідна масова вакцинація від грипу, щоб уникнути восени можливих одночасних спалахів цієї хвороби та COVID-19. Таку думку висловив вінтерв’ю РБК-Україна заступник міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко.




Він пояснив, що масова вакцинація зможе вберегти населення від спалаху одразу двох інфекційних хвороб: грипу та коронавірусу.


“До другої хвилі ми готуємось за таким принципом: ми хочемо виключити поєднання двох схожих інфекційних захворювань, які передаються однаковими шляхами і можуть одночасно призвести до значного спалаху інфекційних хвороб, заповнити наші інфекційні відділення та викликати велику кількість пневмоній. Це грипоподібні захворювання та коронавірус. Для того, щоб унеможливити такі спалахи восени, нам треба готуватись до масової вакцинації проти грипу в цьому році”, – заявив Ляшко.

Він також додав, що вакцинацію від грипу у 2020 році очікують уже в липні.



“Уже розпочинати готуватись, розраховувати потреби, закуповувати вакцину та вакцинуватись, як тільки вона з’явиться на ринку України та інших європейських країн, оскільки вакцина проти грипу кожного року змінює штам вірусу, який входить до складу вакцин. Тому зараз у даний конкретний період часу ми ще не можемо вакцинуватися, бо вакцини немає. Розраховуємо на липень, серпень, вересень. Як тільки з’явиться вакцина, потрібно масово вакцинуватись проти грипу”, – розповів заступник чільника МОЗ.

Джерело: 5 канал

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий