Українцям компенсують зруйновані війною квартири та будинки, але не грошима

Українцям компенсують зруйновані війною квартири та будинки, але не грошима

В Україні готуються до виплат компенсацій мешканцям країни за пошкоджене та знищене під час війни житло. Зокрема, йдеться про надання житла до 150 кв. м, а не грошей.




Про це сказано в законопроєкті №7198, повідомила народна депутатка України, голова партії «Слуга народу» Олена Шуляк. Текст документа на сайті парламенту поки що не оприлюднено.


Ті, кому буде потрібне житло, зможуть обрати місто, в якому збираються оселитися. Тобто якщо квартира була в Харкові, власник зруйнованого житла зможе обрати квартиру з такими самими характеристиками в іншому обласному центрі.

Для отримання компенсації потрібно буде обов’язково зареєструватися за допомогою програми Дія. Така реєстрація дозволить державі одразу розпочати розрахунок витрат на відновлення житла.



«Йдеться вже про сотні мільярдів гривень. Це питання непокоїть безліч людей, тому що в багатьох містах повністю зруйновані будинки», – зазначила Шуляк.

Крім того, дані будуть використовуватись у судових позовах проти Росії. Україна розраховує отримати від країни-агресора компенсацію втрат.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий