Україні загрожує новий виток війни — Маломуж

Бойовики відкриватимуть точковий вогонь, щоб змусити Україну прийняти умови Кремля.




Про це у коментарі Gazeta.uaсказав колишній голова Служби зовнішньої розвідки Микола Маломуж.


«Порушення перемир`я- це гострий сигнал Києву. Якщо не буде виконання умов Путіна, то мирний процес розірвуть. Задача бойовиків- шантажувати українське керівництво і представників переговорної групи приймати сценарій Росії відносно виборів, статусу Донбасу та амністії полонених. Точкові провокації активізуватимуть процес тиску на Україну. Можлива загроза спалаху війни», — заявив він.

На його думку, не добившись від бойовиків припинення обстрілів, Україна може піти їм на поступки.



«До вирішення конфлікту повинні долучатися не тільки представники контактної групи, але і Франція, Німеччина. Вони вимагатимуть прямих переговорів з бойовиками, щоб не допустити відновлення обстрілів. Якщо цього не відбудеться, провокації посилюватимуться. Наслідками стануть поступки з нашого боку щодо їх планів по окупованих територіях», — зазначив Маломуж.

Екс-голова Служби зовнішньої розвідки наголосив, що Київ виноситиме озброєну провокацію терористів на міжнародний рівень.

«Україна не допустить розгортання конфлікту. Кардинальний пункт Мінських домовленостей- припинення озброєного протистояння. Влада жорстко винесе порушення бойовиками перемир`я на міжнародний рівень», — додав він.

Нагадаємо, штаб АТО повідомив, що вчора у районі населеного пункту Троїцьке Луганської області бойовики ракетами обстріляли український опорний пункт, на якому проводилися інженерні роботи. Місцеві жителі у соцмережах повідомляли про обстріли також у Пісках Донецької області.

 

Источник:  gazeta

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий