В Ірпені відсторонили викладачку університету, яка відмовлялася проводити лекцію українською

В Ірпені відсторонили викладачку університету, яка відмовлялася проводити лекцію українською

У Державному податковому університеті в місті Ірпінь на Київщині через порушення мовного законодавства відсторонили викладачку. Вона казала, що 35 років викладає філософію російською й не збирається нічого змінювати. Наразі в навчальному закладі проводять службове розслідування.




Про це повідомляється на сайті університету, – пише Громадське.


6 квітня в соціальних мережах поширилося відео з фрагментом дистанційної лекції податкового університету. Під час лекції одна зі студенток перервала викладачку та попросила її продовжити викладення матеріалу українською. Але та заявила, що «обов’язково розмовлятиме російською», коли прийматиме іспит. Вона додала, що спілкується зі студентами українською, але викладає матеріали російською вже 35 років і не збирається це змінювати.



У навчальному закладі також розповіли, що лекцію проводила докторка філософських наук, професорка кафедри соціальної філософії та управління Любов Воробйова.

Виконувач обов’язків ректора Податкового університету Дмитро Серебрянський розповів, що після колективного звернення студентів розпочали службове розслідування. На його період Воробйову відсторонили від виконання обов’язків.

«Співпраця з викладачем, який використовує мову країни-агресора у стінах Податкового університету, неприпустима!» — наголосив Серебрянський.

Студентів, якщо вони мають інформацію про подібні інциденти з викладачами у минулому, попросили поінформувати про це керівництво.

 

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий