В Україні оголосили бойкот товарам ТМ невістки Кернеса: жінка «відзначилася» українофобським анекдотом

В Україні оголосили бойкот товарам ТМ невістки Кернеса: жінка «відзначилася» українофобським анекдотом

Невістка померлого ексмера Харкова Геннадія Кернеса Юлія Привалова відзначилася в мережі українофобським анекдотом, який написала під своїм фото із чоловіком на тлі Красної площі у Москві (РФ). У відповідь українці оголосили бойкот кондитерських виробів торгової марки Yaro, що належить жінці.




Першим про це написав громадський діяч Сергій Стерненко у Facebook, опублікувавши скриншот посту з Instagram підприємниці, який вона згодом видалила. Надалі заклик бойкотувати продукцію її ТМ поширили інші, й у підсумку його підтримала низка великих магазинів (щоб подивитися фото, доскрольте новину до кінця).


«Вона ненавидить Україну та любить окупантів. Виклала фото з Москви із українофобським анекдотом. А ще Юля є власницею ТМ Yaro, під якою продають різну веганську їжу. Печиво в Юлі купує та перепродає «Сільпо» й «Ідеаліст», наприклад. І багато інших компаній/закладів. Закликаю їх відмовитися від співпраці з Приваловою, якщо вони цінують свою репутацію та поважають Україну», – написав Стерненко, попросивши українців поширити його пост, «щоб більше людей знали та не купували товари Юлі».

Скриншот посту з анекдотом Юлії Привалової

На заклик відгукнувся волонтер, громадський діяч, засновник і керівник благодійного фонду «Повернись живим» Віталій Дейнега.



Юлія Привалова

«Давайте розкажемо дівчинці свій анекдот у відповідь. Подивимось, хто сміятиметься останнім… Після початку розголосу пост і комент вона затерла. Але лишилися скрини й спогади спільних знайомих про те, яка вона вата і що постила раніше. Цей зальот не перший», – написав він у Facebook.

Rozetka зняла з продажу товари ТМ Yaro

Також своєрідний флешмоб підтримала керівниця проєкту Marketing Media Review (MMR) Катерина Машевська, а в коментарях під усіма цими постами ще багато користувачів мережі.

Скриншот

«Засновниця коменти затерла, але скрини не горять. На офіційних сторінках компанії закриті коментарі, залишилися відгуки Google і кампанія проти продукції Yaro з праведним гнівом набирає обертів. З одного боку нерозсудливість, а з іншого локальний бізнес і багато робочих місць. На вас, як споживача, ситуація має вплив? І звичайно ж питання до рітейлерів – як вони вчинять у цій ситуації?» – відреагувала Машевська.

У "Сільпо" відмовилися від продажу товарів Yaro

Відомо, що, наприклад, інтернет-магазин Rozetka першим зняв із продажу товари ТМ Yaro після скандалу. На це вказав голова Комітету Верховної Ради з питань інформатизації та зв’язку Олександр Данченко. Услід за цим від продажу продукції цієї ТМ відмовилися також мережі супермаркетів «Сільпо» та кав’ярень Idealist.

Відповідь мережі кафе Idealist

У компанії Привалової заявили, що не погоджуються із «низкою обвинувачень та вірусних інформаційних атак», що заполонили соцмережі. Там попросили вибачення «перед тими, чиї почуття були ображені», водночас зауваживши, що уявлення про їхню антипатріотичність є «абсолютно помилковим».

У компанії Привалової виправдалися за скандал

«Ми бажаємо Україні найквітучішого процвітання та сподіваємося й надалі робити свій посильний внесок у її розвиток. Ми любимо Україну», – йдеться у відповіді на Facebook-сторінці компанії.

Скриншот посту

Стерненко додав, що станом на 18 жовтня на вчинок Юлії Привалової відреагували такі компанії:

  • Rozetka повністю прибрала із свого сайту товари ТМ Yaro;
  • «Сільпо» прибрали з доставки у Києві;
  • продукція зникла із сайту Winestore;
  • «Алло» не продає Yaro (зазначається, що цієї продукції немає в наявності);
  • у мережі кав’ярень Idealist заявили, що припиняють продаж;
  • у Rocket та Glovo також зникли товари і доставка із закладів Yaro (припускають, що це може бути тимчасовим явищем/або обумовленим завантаженістю, адже самі компанії ніяк інцидент не коментували).

Хто така Привалова

Юлія Привалова – дружина Данила Привалова, другого сина Кернеса у цивільному шлюбі з Галиною Приваловою. Її батько – Василь Козак, котрий є мером міста Сокиряни у Чернівецькій області після перемоги на місцевих виборах у жовтні 2020 року. Брат – нардеп від «Слуги народу» й член Комітету Верховної Ради з питань транспорту та інфраструктури Володимир Козак.

Юлія Привалова – дружина сина Кернеса Данила Привалова й сестра "слуги" Володимира Козака

Жінка є засновницею і власницею українського бренду цукерок ТМ Yaro та відповідного сервісу доставки здорового раціону yaro.ua. Її чоловік – підприємець, пара виховує двох дітей.

 

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий