В Україні вирішили відкрити басейни і спортзали: відома дата

В Україні вирішили відкрити басейни і спортзали: відома дата

У травні почалися значні послаблення карантину, і наразі влада думає про їхній наступний етап. Зокрема розглядають можливість відкриття з 1 червня басейнів і спортзалів.




Вже у найближчі дні на сайті Міністерства охорони здоров’я будуть розміщенні рекомендації щодо усіх протиепідемічних норм, підкреслив під час брифінгу головний санлікар України Віктор Ляшко. Про це пише 24 канал.


«Ці протиепідемічні норми повинні бути забезпеченими у разі, коли власник схвалює рішення відкривати спортзал або басейн», – наголосив головний санітарний лікар.

Він зауважив, що спершу МОЗ не розглядав можливість відкриття пляжів на третьому етапі пом’якшення карантину.



Нові дані щодо поширення коронавірусу через воду, зокрема у тій, що підлягає постійній дезінфекції, дозволяють нам розпочати роботу спортзалів чи басейнів,
– розповів Віктор Ляшко.

Він закликав власників спортзалів та басейнів підготуватися до можливого пом’якшення карантинних заходів і привести їх у відповідність до прописаних норм.

«Ми відкриті до діалогу та враховуємо усі ваші пропозиції. Ми розуміємо, що тільки спільне дистанціювання та виконання усіх прописаних норм дозволить утримувати ситуацію без її ускладнення», – наголосив заступник глави МОЗ.

Слід зауважити, що раніше питання відкриття басейнів розглядалося разом з пляжами. Втім наразі про відкриття пляжів не мовиться. Хоча Ляшко вже заявляв, що це можуть зробити доволі швидко.

Етапи виходу з карантину
Етапи виходу з карантину / Інфографіка 24 каналу

 

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий