В Україні заборонили фільм, у якому Зеленський зіграв Наполеона

В Україні заборонили фільм, у якому Зеленський зіграв Наполеона

В Україні офіційно заборонили прокат російсько-української комедії «Ржевський проти Наполеона». Це перший фільм за участю президента Володимира Зеленського, проти якого Держкіно запровадило обмеження.




Прокатну ліцензію фільму не видавали з 2015 року. Інформацію про це Державне агентство з питань кіно надало виданню «Українські Новини» на відповідний запит (щоб подивитися документ, доскрольте сторінку до кінця).


Заборона кінострічки пов’язана з російським коміком Юрієм Гальцевим, який зіграв у «Ржевському проти Наполеона» невелику роль мера.

Справа в тому, що артист із 6 жовтня 2015 року перебуває в чорному списку осіб, які загрожують національній безпеці. Згідно з українським законом «Про кінематографію», якщо такі особи брали участь у створенні фільмів, то картину демонструвати та розповсюджувати на території країни не можна.



«Держкіно не видавало прокатне посвідчення на фільм «Ржевський проти Наполеона» (Росія, 2011, режисер М. Вайсберг) жодній компанії-дистриб’ютору з жовтня 2015 року», – йдеться у заяві відомства.

"Ржевський проти Наполеона"

Як відомо, «Ржевський проти Наполеона» був знятий 2011-го, а вийшов у прокат 2012 року.

Одну з головних ролей – Наполеона – у кінострічці виконав тоді ще 33-річний Зеленський.

Нинішній президент країни також виступив співпродюсером комедії разом із Сергієм та Борисом Шефірами та Андрієм Яковлєвим («Квартал 95»), а також російським режисером та продюсером Сергієм Ливньовим.

Зеленський у комедії "Ржевський проти Наполеона"

Як актори над фільмом працювали також українці: комік Євген Кошовий, продюсер та хіп-хоп-виконавець Потап, актриса Руслана Писанка.

Критики зустріли фільм скептично та знайшли в ньому чимало недоліків. Рейтинг російської кінострічки на сайті «КиноПоиск» – всього 3 із 10.

Відповідь пресслужби про заборону комедії:

Документ, що підтверджує обмеження
Скрин сайту ukranews.com
Скрин сайту ukranews.com
Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий