Вакарчук склав мандат нардепа: перша заява

Вакарчук склав мандат нардепа: перша заява

Лідер партії «Голос» Святослав Вакарчук вирішив скласти мандат народного депутата України.




Про це повідомили джерела OBOZREVATEL у «Голосі». Пізніше сам політик оголосив про своє рішення на брифінгу в Маріїнському парку Києва (щоб подивитися відео, доскрольте до кінця сторінки).


Святослав Вакарчук залишає Раду

За словами Вакарчука, він не припиняє політичної діяльності, а також зберігає членство в «Голосі».



Нардеп пояснив своє рішення тим, що за останні місяці в партії «Голос» змінилися стиль і підходи, і вона перестала асоціюватися з одним лідером.

«Ми показуємо приклад, що лідерство – це не коли ти найвідоміший чи найвпливовіший, а це відповідальність. І у нашій фракції є 20 лідерів, готових брати на себе відповідальність», – сказав він.

Другою причиною Вакарчук назвав інформаційний аспект, оскільки в останні роки на нього «постійно намагаються лити інформаційне л…йно, дезінформацію, бруд і відверту маніпуляцію», а це заважає розвитку партії.

«План такий – я відходжу убік, ви зі своїм г…ном зі мною, а партія впевнено продовжується рухатися вперед», – звернувся він до своїх хейтерів.

За словами джерел LB.ua, рішення Вакарчука скласти депутатський мандат було обумовлене збігом низки факторів. Зокрема, в партії був конфлікт навколо відставки міністра внутрішніх справ Арсена Авакова. Вакарчук відмовився підписувати проєкт постанови за відставку міністра.

Крім того, після обрання Кіри Рудик главою партії, Вакарчук нібито практично повністю усунувся від участі в парламентському і партійному житті.

«Він всіляко наголошував, що є звичайним членом команди, і це – новація. Але, як ми бачимо, у такого підходу є і негативні наслідки», – розповів один із депутатів.

У партії також пов’язують рішення Вакарчука з наближенням місцевих виборів. «Частина наших вважає, що «Голосу» необхідно більш жорстке позиціонування, і позиції Слави цьому перешкоджають», – додало джерело.

 

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий