Вдень тренував дітей, а вночі вдавав народного месника: що відомо про засновника київської банди Сенсея

Вдень тренував дітей, а вночі вдавав народного месника: що відомо про засновника київської банди Сенсея

Олександра (Сенсея) Оверченка може чекати довічне ув’язнення.




Поліція Київської області оприлюднила подробиці про засновника банди, яка нападали на суддів, чиновників та правоохоронців, на прізвисько Сенсей.


Справжнє ім’я Сенсея — Олександр Оверченко. Йому 42 роки, він — мешканець Чернігівщини. Оверченко — президент Федерації сприяння розвитку спорту та рукопашного бою в Україні. Вдень чоловік тренував дітей, а вночі вдавав із себе народного месника.

© Київ Оперативний



© Поліція Київської області

©

©

©

©

©

©

 

Про це повідомляє Поліція Київської області з посиланням на свого очільника Андрія Нєбитова.

Сенсей досконало володів заходами конспірації, знав методи оперативно-розшукової діяльності і навіть відкрив свій телеграм-канал, де публікував допити потерпілих.

«Тривалий час нам було важко встановити, як саме розбійники потрапляють на місця скоєння злочинів. Після одного із чергових нападів ми проаналізували понад 200 автівок, втім жоден із водіїв відношення до злочинів не мав. Як виявилось, лиходії ретельно готувались до кожного із злочинів, тижнями вистежували жертв, встановлювали приховані системи відеонагляду,  уникали приватного транспорту, на розвідку їздили на велосипедах,  а на розбої ходили пішки. Інформацію про жертв нападів зловмисники отримували з інтернет-видань та ЗМІ, вивчали декларації, використовували відео з квадрокоптерів» — розповів начальник поліції Київщини Андрій Нєбитов.

На початку 2021 року поліція встановила і затримала чотирьох членів організованої злочинної групи Сенсея. В оселях фігурантів виявили цілий арсенал автоматичної зброї, пістолети, набої, гранати, вибухівку. Вдалося встановити і причетність до нападів на Київщині і Олександра Оверченко.

Протягом місяця поліцейські цілодобово тримали під наглядом чотири адреси і зрештою їм вдалося затримати організатора одного із найбільш небезпечних розбійних банд на території України.  Наразі Сенсей та його права рука на прізвисько Хімік арештовані.

Як зазначає «Київ Оперативний», у суді Олександр Оверченко поводився спокійно і виважено, хоча у перерві міряв кроками клітку, сумно посміхався і навіть пробував донести свою «філософію» розбійних нападів.

А от його поплічник Хімік тяжко зітхав, особливо коли в залі з’явилась його кохана.

Нині всі фігуранти  ОЗГ перебувають у слідчому ізоляторі, членам банди загрожує до 15 років позбавлення волі. Самого ж Сенсея може чекати довічне ув’язнення.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий