Великого українського контрнаступу не буде: військовий експерт озвучив причину

Великого українського контрнаступу не буде: військовий експерт озвучив причину

Наші бійці вміють зупиняти ворога іншим підходом




Найближчим часом українцям не варто очікувати повноцінного контрнаступу нашої армії в усіх напрямках фронту. За словами військового експерта групи «Інформаційний опір» Олександра Коваленка, ЗСУ використовують іншу тактику і не хочуть вести війну «на виснаження», як на те сподівається росія.


Про це фахівець заявив у ефірі телемарафону у неділю, 22 травня.

Коваленко пояснює, що стратегія і тактика, яку використовують українські військовослужбовці у нинішній війні, відрізняються від традиційних підходів до активних боїв. ВСУ найчастіше контратакують на окремих напрямках, і це все могли побачити на прикладі Київщини, Сумщини, Чернігівщини та нині Харківщини. Активне просування української армії відбувається там, де росіян найбільше ослабили, і вони не здатні утримувати оборону.



«Зараз основою тактики та стратегії ЗСУ є оборонні дії, які зупиняють ворога. Потім — знищення його передових підрозділів», — наголосив військовий експерт.

За його словами, подібна тактика справді повільніша, проте повноцінний контрнаступ на всьому фронті значно б «прорідив» ряди українського війська. Нинішній підхід дозволяє більшості бійців залишитися живими, а також зменшує кількість загиблих серед мирного населення.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий