Від 15 євро за годину: українцям підказали, де шукати кращого життя

Від 15 євро за годину: українцям підказали, де шукати кращого життя

Де ж так багато платять?

Незабаром, умовно кажучи, відкриється новий сезон для працівників — хтось відправиться в Польщу або на південь Європи, а хтось покладе око на дуже заможні скандинавські країни.




Про це пише  newnews.in.ua з посиланням на газету «Експрес«.


Зарплати в цих країнах Північної Європи традиційно високі, а у фахівцях і простих работягах там теж є попит.

На Скандинавському півострові досі дуже холодно. А серед вакансій одна з найпопулярніших — прибиральник снігу.



Ще більші зарплати пропонують в Норвегії. Там робочий графік снігоприбирача передбачає дві зміни: з 5.00 до 9.00 ранку та з 17.00 до 21.00 ввечері. Зарплата — 15 євро в годину. Виходить — 120 євро в день, тобто 720 євро на тиждень, при шестиденному робочому дні.

У Швеції на такій роботі працюють по 10 — 12:00 шість днів в тиждень. При цьому отримують 7 — 8 євро в годину. Тобто, при максимальному навантаженні і оплаті за день можна заробити 96 євро. Це 576 євро за тиждень.

Але не все так чудово. Слід також враховувати витрати на житло та харчування в цих країнах — а це приблизно мінус 400 євро з заробленого на місяць.

Для чоловіків досить багато оголошень на будівельні та ремонтні роботи. У Швеції для майстра тротуарної плитки, бетоняра, маляра, штукатура, столяра чи електрика пропонують зарплату 80 — 90 євро в день.

Норвегія славиться рибною промисловістю, тому туди їздять на рибні заводи. Оголошень з пропозиціями роботи там сотні.

На агроферми Данії пропонують працювати студентам або випускникам сільськогосподарських навчальних закладів. Контракт — один рік з заробітком 1000 — 1500 євро на місяць. Якщо вмієш керувати трактором чи автомобілем — платять більше. При цьому працевлаштування та проживання в цій країні є офіційним.

 Дивіться сюжет про заробітки

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий