Від стилю до характеру. Як змінилася Олена Зеленська, ставши першою леді України

Від стилю до характеру. Як змінилася Олена Зеленська, ставши першою леді України

У неділю, 6 лютого, перша леді України Олена Зеленська святкує свій день народження. Їй виповнилося 44 роки. У 2019 дружина президента стала однією із найвпливовіших українців за версією видання «Фокус» (30-те місце), а у 2020 – зайняла другу позицію у рейтингу видання «Фокус» як одна із найвпливовіших жінок України.




Олена Зеленська зі студентських років змінювала свій характер, стиль зачіски й одягу. Детальніше про те, як трансформувався її образ, читайте в матеріалі OBOZREVATEL.


  • Зовнішній вигляд у студентські роки

Олена Кіяшко (саме таким було прізвище до заміжжя) закінчила Криворізьку школу №95, де, до речі, навчався і її майбутній чоловік президент України Володимир Зеленський. Далі вступила до місцевого національного університету на спеціальність «архітектор», отримала червоний диплом, але за спеціальністю так і не працювала.

У студентські роки Олена Зеленська обирала одяг за критерієм "комфорту".

Будучи доволі скромною за характером студенткою, Олена носила речі переважно кежуал-стилю. Класику – значно рідше. Головним в одязі для майбутньої першої леді, судячи з усього, був комфорт. Крім того, вона мала коротку стрижку яскраво-пшеничного кольору (вона експериментувала хіба що із відтінками).



Олена Зеленська трималий час носила коротку зачіску.
  • Порівняння образу «до» і «після» одруження

Хоч і майбутнє подружжя навчалося в одній школі, вони почали зустрічатися на перших курсах інституту. До узаконення стосунків Володимир і Олена були разом протягом 8 років. На той час дівчина мала коротку стрижку і носила одяг переважно яскравих кольорів. Вона ніколи не полюбляла наносити велику кількість косметики: лише підкреслювала натуральну красу.

До весілля Олена та Володимир Зеленські зустрічалися 8 років.

Варто зазначити, що Олена почала змінювати поведінку після знайомства зі своїм майбутнім чоловіком. Тоді вона активно спілкувалася із командою КВН «95-й квартал», у якій грав і Зеленський. Під час зустрічей друзі дівчини Володимира помітили, що вона має гострий розум і чудове почуття гумору. Відтак на останніх курсах навчання в інституті їй запропонували писати сценарії для компанії «Студія Квартал-95». Ця робота допомогла Олені поступово звикати до публічності, якої до цього вона уникала.

Володимир Зеленський одружився із Оленою Зеленською у 2003 році.

У 2003 році Зеленські справили весілля. За рік пара стала батьками доньки Олександри. Після народження дівчинки майбутня перша леді країни декілька років займалася домашніми справами й вихованням малюка. Згодом повернулася до написання сценаріїв для «кварталівців». Пізніше, у 2013 році, у подружжя народився син Кирило.

У 2004 році у родині Зеленських народилася донька Олександра.

Коли Олена стала дружиною Володимира, вона тривалий час продовжувала носити коротку стрижку. Через деякий час вирішила відрощувати волосся й експериментувати із зачісками: збирала у хвостик, накручувала або ж вирівнювала. Її гардероб тоді більше поповнився елегантними сукнями й класичними блузами. За характером Олена стала більш спокійною, а манери змінилися на більш витончені, ніж це було раніше.

Олена Кіяшко почала зустрічатися із Володимиром Зеленським на першому курсі інституту.
  • Як змінилася Олена Зеленська, коли стала першою леді України

21 квітня 2019 року Володимир Зеленський став 6-м Президентом України. Тоді його дружина Олена Зеленська отримала статус першої леді країни. З цього моменту вона почала активніше займатися благодійними проєктами та вести сторінку в Instagram, де часто публікує результати виконаної роботи. Наразі пані Зеленська у поведінці стала більш впевненою й аристократичною. Це допомагає їй займатися дипломатією, культурою й реформуванням системи харчування у школах.

Зачіски першої леді України Олени Зеленської.

Додатково вона порушує питання інклюзії та безбар’єрності, щоб українці мали рівні права й обов’язки. Попри складну публічну діяльність, дружина президента намагається приховувати за усмішкою свою втому і стурбованість проблемами країни.

Зі зміною статусу Олени змінився не лише її характер, а й стиль зачісок і одягу. Тепер перша леді ходить у ділових костюмах та сукнях різних кольорів: як у яскравих, так і в пастельних чи чорно-білих. Вбрання зазвичай доповнює лаконічними аксесуарами (браслетами й сережками). Створювати вишукані образи їй допомагають професійні стилісти.

Вишуканий одяг першої леді України Олени Зеленської.
Олена Зеленська носить одяг ділового стилю.

Тепер Зеленська фарбує волосся у більш холодні відтінки пшеничного, та вкрай рідко – у світло-русявий. Зачіски у неї або ж у вигляді укладки, або ж розпущені пасма. Цікаво й те, що з моменту студентських років фігура Олени практично не змінювалася, адже вона слідкує за харчуванням і знаходить час на заняття спортом. У макіяжі, як і раніше, в часи навчання в інституті, надає перевагу натуральності: за допомогою тіней робить погляд більш виразним, а губи фарбує переважно нюдовими відтінками.

Принц Вільям, герцог Кембриджський, і Кейт Міддлтон, герцогиня Кембриджська, під час зустрічі із президентом України Володимиром Зеленським та його дружиною Оленою під час аудієнції в Букінгемському палаці (Лондон, 2020).
Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий