Відставка Богдана: ОП показав приклад потужного тролінгу

Відставка Богдана: ОП показав приклад потужного тролінгу

Увечері, 1 серпня, в мережі з’явилася заява, в якій глава Офісу президента Володимира Зеленського Андрій Богдан нібито попросив звільнити його з посади.




Першим документ опублікувало видання theБабель, посилаючись на власні джерела в Офісі президента.


Далі інформація про те, що Богдан зібрався залишити посаду, з’явилася у «Інтерфаксу-Україна». При цьому, видання також вказало джерелом співрозмовника в Офісі президента.

«Заяву подано президенту в четвер», – цитує «Інтерфакс-Україна».

Після цього «Українській правді» підтвердили, що Богдан йде від Зеленського, однак уточнили, що дані, отримані в Офісі президента, відрізняються: одне джерело заявило про відставку глави органу, в той час, як всі інші інформацію спростували.

Андрій Богдан

У theБабель звернули увагу на формулювання заяви, на якій не було ні дати, ні підпису Богдана.

«Прошу звільнити мене із займаної посади за власним бажанням з моменту бажання», – сказано в документі. Отже, він безпосередньо не свідчить про відставку – спочатку Богдан повинен сам захотіти піти.

Незабаром з’явилася реакція Офісу президента на новину про відставку їх керівника, яка вже встигла розлетітися в мережі.

Так, у коментарі телеканалу «Наш» заступник Богдана Руслан Рябошапка спростував інформацію про те, що глава ОП подав у відставку.

Пізніше він повторив свої слова і theБабель. «Ніхто нікуди не йде», – підкреслив Рябошапка.

«Наш» звернувся з аналогічним питанням до представника президента у Верховній Раді Руслана Стефанчука. Він запевнив, що теж нічого не знає про ймовірне звільнення Богдана.

Сам же глава Офісу Зеленського, як пише «РБК-Україна», не прокоментував заяву, оприлюднену в мережі.

Позафракційний народний депутат України Сергій Лещенко у своєму Telegram-каналі підтвердив відставку Богдана і висловив думку, що причиною може бути несхвалення його кандидатури США.

«Хоча форма заяви може здатися несерйозною, мої джерела кажуть, що все по-справжньому і Богдан на повному серйозі подав таке прохання. Можлива причина відставки  американці. Вони спочатку були проти призначення Богдана, а зараз нібито поставили умовою зустрічі Зеленського і Трампа відставку Богдана», – написав він.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий