Військкомати почали створення єдиного всеукраїнського реєстру призовників

Військкомати почали створення єдиного всеукраїнського реєстру призовників

У районних військових комісаріатах досі припадають пилом десятки, а то й сотні тисяч особових справ призовників.




Військкомати взялися до виконання вимог закону про єдиний реєстр військовозобов’язаних, аби уникнути хаосу в разі мобілізації. За новими правилами, всі паперові данні мають бути перенесені на цифрові носії, йдеться в сюжеті ТСН.


У районних військових комісаріатах досі припадають пилом десятки, а то й сотні тисяч особових справ призовників. Тонни архівних документів піднімали та перебирали вручну у 2014 році, коли почалася війна. Аби зрозуміти, хто і на яких спеціальностях може захищати країну, працювали понаднормово, однак якісний відбір спеціалістів усе одно виявився неможливим – дані були неточні, а часом їх не було взагалі.

Фахівці пояснюють, що за старої системи пошук навіть кількох сотень солдатів визначної спеціалізації розтягувався на кілька днів, бо військкомати слід було обдзвонити, а там уже – знайти картки, перевірити актуальність інформації про здоров’я, роботу, адресу резервістів тощо. Під час війни це забагато часу, переконують ініціатори змін. Нові правила базуються на практиці реєстрів у багатьох країнах світу та мають спростити пошук кандидатів до війська.



Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий