Військовий з Вінниччини вбив земляка та втік із частини

Військовий з Вінниччини вбив земляка та втік із частини

Дезертира піймали на Харківщині. Вбитий воїн – Олександр Яровий із Іллінеччини – пройшов АТО, днями мав демобілізовуватись.




Ця «НП» із вбивством та побігом із військової частини озброєного дезертира прогриміла вже на всю Україну. Але не прозвучало там саме те, що вбивця й убитий — призовники із Вінниччини.


Під час конфлікту між військовослужбовцями вінничанин застрелив свого однополчанина-земляка. Трагедія сталась у неділю у військовій частині, що дислокується на Харківщині. За офіційною версією правоохоронців, 28-річний військовослужбовець з Вінниччини вбив свого 40-річного земляка з автомата, а іншого бійця поранив. А коли побачив, що накоїв, утік. На пошуки були кинуті усі сили Нацполіції. Далеко втекти дезертиру-вбивці не вдалося, невдовзі військового затримали у Харкові, відкрили кримінальне провадження за фактом навмисного вбивства.

«Нападника та солдатів, у яких він стріляв, призвали під час шостої хвилі мобілізації з Вінниччини. Майже рік вони провели в АТО і вже на початку жовтня мали бути демобілізовані. Але стався цей конфлікт, у хід пішла зброя, — повідомив начальник регіонального медіацентру Міноборони в Харківській області полковник Дмитро Горбунов. — Підозрюваний теж постраждав — під час конфлікту отримав поранення середньої тяжкості і втратив багато крові. Нині він у госпіталі під цілодобовою охороною правоохоронців. Йому вже пред’явлено підозру за статтями, пов’язаними з умисним вбивством, самовільним залишенням частини зі зброєю, необережним поводженням зі зброєю і вживанням спиртних напоїв. За сукупністю складу усіх скоєних злочинів цьому військовому загрожує довічне ув’язнення». Не виключено, що адвокати розглядатимуть і версії самозахисту та вбивства в стані афекту…



Тим часом рідні загиблого військового переконані, що ця стрілянина не що інше, як помста, і мають свою версію того, що відбулося. Олександр Яровий написав рапорт вищому керівництву про те, що його підлеглий військовослужбовець занадто пристрастився до алкоголю. Той дізнався про це і розлютився. Спочатку вони просто побилися. А потім, коли наряд заступив на чергування і зброя була на руках, почалися фатальні розборки. Підозрюваний у вбивстві випустив три черги з автомата по військових… Олександр Яровий з сім’єю жив в Іллінцях, працював вантажником на фірмі «Люстдорф», виховував трьох дітей. Рік відслужив в АТО, зовсім поряд зі смертю, і не сподівався, що вона дістане його на мирній землі та додому повернеться «двухсотим», вбитим не ворогом, а вчорашнім побратимом-земляком…

Редакція й далі відслідковуватиме події, пов’язані із цим резонансним вбивством, та готова вислухати всі сторони конфлікту.

Источник:  33kanal

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий