Вінник: Ми повинні припинити вживати терміни «ЛНР» і «ДНР»

Вінник: Ми повинні припинити вживати терміни «ЛНР» і «ДНР»

Секретар комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони Іван Вінник вважає, що закон про реінтеграцію Донбасу намагатимуться оскаржити «суб’єкти», які виконують вказівки з Росії.




Про це він сказав 18 січня в коментарі журналістам, відповідаючи на запитання, чому в назві закону про реінтеграцію Донбасу не згадується Крим, повідомляє УНІАН.


Так, зазначив Вінник, щодо цього закону «дбали про правову чистоту» і не допускали будь-яких формальних порушень, щоб закон «не був скасований повністю чи в будь-якій частині».

«Саме тому ми залишили текст назви таким, яким він був внесений автором проекту — президентом України. В той же час всюди по тексту ми прирівняли статус Криму, окупованого Російською Федерацією, до статусу Донецької і Луганської областей, також окупованих Російською Федерацією», — пояснив нардеп.



Зокрема, зазначив він, прийнятим законом органи влади, які зараз незаконно здійснюють владні повноваження на цих територіях, називаються «окупаційною адміністрацією».

«Фактично, навіть в публічних дискусіях ми повинні припинити вживати терміни так звані «ЛНР» і «ДНР». Відповідно до закону, це має називатися «окупаційна адміністрація Російської Федерації «, — підкреслив секретар комітету.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий