Влада знайшла новий спосіб позбутися «євроблях»

Влада знайшла новий спосіб позбутися «євроблях»

Український парламент прийняв закон, який суттєво ускладнює використання в Україні автомобілів з іноземною реєстрацією.




Закон, який парламент прийняв 21 грудня 2017, «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування сфери паркування транспортних засобів», закликає поступово очистити вулиці українських міст від автомобілів з іноземною реєстрацією. Особливо якщо їх водії будуть паркуватися в невстановлених місцях або відмовлятися платити за парковку.


Відповідно до закону змінюється стаття 14-2 Кодексу про адміністративні правопорушення: «У разі, якщо транспортний засіб зареєстровано за межами території України і такий транспортний засіб відповідно до законодавства не підлягає державній реєстрації в Україні, до адміністративної відповідальності за правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху , зафіксовані в автоматичному режимі, або за порушення правил зупинки, стоянки, паркування транспортних засобів, зафіксовані в режимі ф тос’емкі (відеозапису), залучається особа, яка ввезла а такий транспортний засіб на територію України.



Таким чином, евакуювати такі автомобілі будуть тепер не тільки поліцейські, але також паркувальники.

У новому з’явилася ст. 265-4 — «Тимчасове затримання транспортних засобів інспекторами з паркування»: «Тимчасове затримання транспортного засобу інспектором по парковці здійснюється шляхом доставки для зберігання на спеціальний майданчик чи стоянку за допомогою спеціального автомобіля — евакуатора».

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий