Водія BlaBlaCar Тараса Познякова знайшли – ЗМІ

Водія BlaBlaCar Тараса Познякова знайшли – ЗМІ

Одне з українських видань розповсюдило інформацію, що тіло зниклого 25-річного львів’янина Тараса Познякова знайшли біля Києва. Поки що додаткової інформації не має.




За негласною версією правоохоронців, Тараса Познякова могли вбити заради автомобіля.


«Страна» з’ясувала нові подробиці зникнення львів’янина Тараса Познякова — водія BlaBlaCar. Як повідомили джерела в правоохоронних органах, згідно з оперативною інформацією, Тарас Позняков був убитий за попередньою змовою двома злочинцями, які вирішили забрати автомобіль.



«Імена обох злочинців уже відомі, оперативники йдуть по їхніх слідах – ті ховаються. Обидва озброєні і мають навички володіння стрілецькою зброєю, оскільки раніше були в складі одного з радикально-націоналістичних добровольчих батальйонів і воювали в зоні АТО», – говорить джерело.

“Той, хто домовився з Тарасом на спільну поїздку через сайт BlaBlaCar, був на зв’язку з двома вбивцями, – додає співрозмовник. – Він тримав з ними зв’язок і потім у потрібному місці просто вийшов і пішов. А двоє злочинців вбили Тараса і викрали машину “.

Зокрема, там йдеться, що стріляв в хлопця один з підозрюваних, Луан Кингисепп, який сидів поруч з водієм. Він тричі вистрілив з пістолета ТТ в груди і область живота Тараса. За даними слідства, хлопець загинув на місці, а після цього його тіло злочинці переклали на підлогу в салоні ззаду.

Також слідство встановило, що своїх пасажирів він знайшов на сервісі BlaBlaCar (раніше поліція це спростовувала). Відомо, що лиходії листувалися з ним з с. Тарасівка під Києвом під вигаданими іменами. Своїх пасажирів Тарас віз зі Львова, куди вони за день до цього спеціально приїхали з Києва зі зброєю.

Другого пасажира (Дмитра Голуба) вдалося встановити завдяки тому, що Audi A6 зупинялася заправлятися в с. Колодінка Рівненській області (на трасі Чоп — Київ). Там він виходив з машини прогулятися.

Саме вбивство сталося 4 квітня між селами Шевченкове і Бобриця під Києвом в проміжку між 11:48 і 12:05. Бандити намагалися погрозами змусити хлопця зупинитися і вийти з машини. Хлопець відмовився, зав’язалася бійка, в якій прозвучали постріли.

«Стріляв Луан Кингисепп, не виходячи з салону. Від отриманих тілесних ушкоджень власник машини загинув на місці злочину», — сказано в матеріалах справи. Де тіло, до сих пір не встановлено.

Офіційно в поліції Київської області не говорять про отримані результати експертиз. «В даний момент ми зайняті пошуками підозрюваних і водія Audi. Що з ним, ми не знаємо», — каже речник поліції Київської області Микола Жукович.

Один з підозрюваних у викраденні водія BlaBlaCar Тараса Познякова переховувався від правоохоронців з 2002 року і воював у зоні АТО в складі одного з добровольчих батальйонів.

За інформацією “Обозреватель”, ним є 36-річний Дмитро Голуб, який служив на Донбасі з позивним Тоф. Після того, як у будинку Голуба був виявлений його ноутбук під час обшуку, стало відомо, що саме він реєструвався на сайті BlaBlaCar і зв’язувався з Тарасом Познякова з аккаунта вигаданої дівчата.

Повідомляється, що викрадачі орієнтувалися на авто представницького класу, в той час було дві такі пропозиції і вибір припав на Познякова випадково. За інформацією видання, Голуб з 2002 року перебував у розшуку за грабіж.

При цьому останні 14 років він жив ??за документами якогось Володимира Пилипчука, який багато років тому зник за загадкових обставин. У соцмережах Голуб зізнався одному зі своїх співрозмовників, що народився в Росії, у Хабарівському краї, а потім переїхав в Україну. Товариші по службі Голуба відгукувалися про нього, як про ввічливу людину з мовою, що відрізняється від характерного для жителів західної України.

Також Голуб розміщував на своїх сторінках у соцмережах свастику, цитати про “перевагу білої раси” і пости про ненависть до правоохоронців. Крім того, підозрюваний захоплювався мотоциклами, вів паблік у соцмережах, де розповідав історію мотоциклів. Його статті та переклади з іноземних сайтів передруковували ресурси, які спеціалізуються на антикварному транспорті. У поліції заявили, що пошуки зниклого Тараса Познякова і підозрюваних у його викраденні тривають.

Источник: akcent

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий