Водіям підготували новий удар, вводяться нові обмеження на дорогах

Водіям підготували новий удар, вводяться нові обмеження на дорогах

У 2018 році транспортний комітет Ради очікує ухвалення законопроекту, який посилює відповідальність за недотримання вагових і габаритних обмежень для комерційного автотранспорту




Про це заявив голова парламентського Комітету з питань транспорту Ярослав Дубневич.


Прийняття законопроекту №6644 має захистити дорожнє покриття від передчасного руйнування автомобілями, навантаженими понад норму.

Крім того Дубневич назвав інші законопроекти, підтримку яких Транспортний комітет сподівається отримати в Раді: «Проект закону № 6766, покликаний врегулювати будівництво та експлуатацію нових автодоріг державного значення на умовах концесії» (що дозволить залучати приватні інвестиції під будівництво доріг); законопроекти по внутрішньому водному транспорті; законопроект про обов’язкове страхування відповідальності перевізника за шкоду, заподіяну життю та здоров’ю пасажирів, – він вносить зміни в нормативно-правову базу України, адаптуючи її до законодавства ЄС; проект закону «Про внесення змін до «Повітряного кодексу України».



Голова комітету зазначив, що вже створена робоча група, яка працює над законодавчими ініціативами з безпеки руху. Пропонується запровадити постійний контроль на дорогах (зокрема – встановлення тотальної відеофіксації порушень).

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий