Ворог провалив штурм на Донеччині, на захоплених територіях порушують права українців – Генштаб

Ворог провалив штурм на Донеччині, на захоплених територіях порушують права українців – Генштаб

Триває 51-ша доба героїчного протистояння українців російському воєнному вторгненню. РФ продовжує вести повномасштабну збройну агресію проти України. Російські фашисти не припиняють завдавати ракетних ударів по об’єктах промислової та цивільної інфраструктури України та намагаються вести наступ на окремих напрямках.




Про оперативну ситуацію повідомив Генеральний штаб ЗСУ. За інформацією головного військового органу, ворог продовжує авіаційні удари по Маріуполю. Триває часткова блокада Харкова.


На Донецькому напрямку путінські війська намагалися штурмувати Мар’їнку, однак успіху вони не мали.

На тимчасово зайнятих територіях ворог порушує права українців та правила ведення війни, наголосили в Генштабі. Окупанти для проведення диверсій викрадають або погрожуючи фізичною розправою, забирають автомобілі та цивільний одяг у місцевих жителів.



Для придушення спротиву українців, загарбники проводять фільтраційні заходи та пошук осіб, що мали стосунок до військової служби.

В тимчасово зайнятих районах Луганської області окупанти в школах облаштовують польові шпиталі та розміщують там своє озброєння, боєприпаси та військову техніку.

«В окремих населених пунктах ворог намагається імітувати вибори та незаконно призначати «органи місцевого самоврядування» з-поміж місцевих мешканців, лояльних до окупаційної влади», – зазначили в Генштабі.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий