Хто кришує завод, який отруює воду в Попівцях, що на Вінничині?

З вересня по листопад цього року у ставку села Попівців Барського району потруїлось 80 тонн (!) відбірної риби…




Причиною лиха стали несправні очисні споруди місцевого консервного заводу. Нечистоти отруїли не тільки ставок в урочищі «Березина», але й всю навколишню місцевість. Денис Дехтярьов, директор ТОВ «Поповецький консервний завод», обіцяв вжити термінових заходів. Що ж було зроблено?


…19 листопада із фільтраційних басейнів мляво стікала чорна, як дьоготь, рідина з різким запахом. Ручаї нечистот текли у напрямку дитячого майданчика, футбольного поля. А далі на перепоні їм стали свіжі вали землі і канави. Може, це заводчани потрудились? На жаль, ні.

— Все так і залишилось! Ніхто нічого не зробив! Два місяці пройшло, санепідстанція посилається на мораторій на перевірку підприємств, ні з міліції, ні з районної прокуратури немає ніяких звісток. Ми самі взяли лопати в руки і накидали вали землі, зробили відвідні канави у найбільш небезпечних місцях, щоб хоч трохи врятувати себе від отрути, — розповіли робітники місцевого СФГ «Перлина Поділля». — Чистимо воду у ставку медотом аерації. Зараз робота консервного заводу призупинилась, бо яблук немає. А нам що робити, яку воду пити, як дітей купати? Обласне начальство нічого не вирішує. Видно, під якимось «надійним крилом» працює цей консервний завод, і все їм сходить з рук!



Селяни вимагають, щоб влада не відгороджувалась від людей.

Ірина ЗОНОВА

 

33kanal

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий