Хто поїде на “Євробачення” замість MARUV: подробиці

Хто поїде на “Євробачення” замість MARUV: подробиці

Після скасування участі MARUV у пісенному конкурсі “Євробачення-2019” представника України оберуть серед усіх фіналістів Національного відбору.




Про це розповіла член правління Національної суспільної телерадіокомпанії України (НСТУ) Олександра Кольцова, передає “Громадське ТБ”. “Спочатку ми проконсультуємося з Європейською мовною спілкою щодо політизації процесу відбору в Україні. Як це вплине взагалі на нашу участь у цьому році. Потім поспілкуємося з юристами, чи хочемо ми продовжувати брати в цьому участь як мовник. Далі будуть розмови з менеджментом артистів. А після цього ухвалимо рішення”, – пояснила вона, повідомляє Обозреватель.


Водночас наголошується, що іншому кандидату, який захоче представляти Україну на Євробаченні, запропонують той самий договір, від якого відмовилася MARUV.

В документ у 2019 році був внесений тільки один новий пункт – про гастролі в Росії.



“У кожному відборі були артисти, які на той момент виступали в РФ, ніхто з них не виходив у фінал, тому ми не застосовували цю норму. Договір був завжди, додали цей пункт після першого півфіналу, коли з’явилися реальні шанси на те, що у нас буде такий кейс, і потрібно буде тлумачити це і для суспільства, і назовні”, – розповіла Кольцова.

Нагадаємо:

  • Контракт із MARUV не був підписаний – з метою уникнення надмірної політизації конкурсу, оскільки навколо неї розгорівся скандал через гастролі в Росії.
  • У “Суспільному” підкреслили, що виконавиця дійсно здобула перемогу в результаті чесної боротьби, однак у представника України на міжнародній арені також є зобов’язання.
  • Член наглядової ради “Суспільного” Віктор Таран озвучив конкретні пункти договору, за якими не прийшли до згоди сторони. За його словами, MARUV відмовилася через вимоги припинити гастролювати в Росії та подати на конкурсі позицію України.
  • Свою думку після закінчення переговорів написала у Facebook і MARUV. Вона стверджує, що головною причиною є не гастролі в Росії, адже від них команда співачки могла відмовитися. Проблематичними ж нібито стали інші умови.
Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий