Як «лікують» від гомосексуалізму за зачиненими дверима клінік: моторошні фото

Як «лікують» від гомосексуалізму за зачиненими дверима клінік: моторошні фото

Еквадорський фотограф Паола Паредес про свій проект Until You Change («Поки ти не змінишся») розповідає:


Кілька років тому від свого друга я почула про закриті клініки, в яких гомосексуалістів насильно привчають до загальноприйнятої статевої поведінці. Подібні заклади існують не тільки в Еквадорі, а й в інших південноамериканських країнах і навіть в Європі.

3

Паола протягом півроку брала інтерв’ю у колишніх пацієнток таких клінік, а також змогла побувати в одній з них. Те, що вона там побачила, викликало острах і непідробний жах. На фотографіях, зроблених для фотопроекту, — професійні актори, але самі сцени максимально наближені до реальності.



12

Американська психіатрична асоціація вивела гомосексуалізм з офіційного списку психічних розладів в 1973 році. До тих пір в рамках так званої конверсійної терапії використовувалися такі повністю легалізовані методи, як електрошок, хімічна кастрація і навіть лоботомія. Незважаючи на те, що зараз практично у всіх західних країнах «лікування» гомосексуалізму знаходиться під забороною, подібна практика зберігається і досі.

6

Як розповідає Паола, в Еквадорі багато батьків, які дотримуються ортодоксальних поглядів (в основному це сільські жителі), дізнавшись про нетрадиційну сексуальну орієнтацію своєї дитини, обурюються і готові піти на крайні заходи заради того, щоб виправити це. Такі послуги пропонують клініки, що формально спеціалізуються на лікуванні алкоголіків та наркоманів.

10

Поговоривши з дівчатами, яким довелося пройти через конверсійну терапію, фотограф з’ясувала, якими методами користуються «лікарі». Електрошок, слава Богу, не застосовується, але і без нього жахів вистачає. Побої, катування (в тому числі голодом), «коригувальні» зґвалтування…

1

Одного разу Паоло вдалося потрапити в одну з клінік, де перевиховують лесбіянок, під виглядом родички потенційної клієнтки:

Мене вразило, що всі дівчата, яких я побачила, були густо нафарбовані. Виявилося, що вони зобов’язані щодня наносити макіяж з самого ранку. Нібито це формує канонічну жіночу самосвідомість. Крім того, всі вони змушені заучувати в день по декілька сторінок Біблії.

8

Паола настільки захопилася цим питанням не випадково. Справа в тому, що вона сама віддає перевагу жінкам. Її сім’я сприйняла цю звістку порівняно спокійно, але, коли фотограф ходила по коридорах клініки, їй в голову прийшла страшна думка:

В принципі, і я могла бути на їхньому місці.

55d74dd41400002e002e39b0

a0bd90a0-2ef8-0133-09df-0e76e5725d9d

Фотопроект «Until You Change»закінчений, але еквадорка продовжує збирати інформацію про всю цю гидоту. Однак чим більше вона занурюється в тему, тим сильніше виснажується її початкова надія зробити так, щоб конверсійної терапії було покладено край.

Джерело

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий