Як Стів Джобс тренував свій мозок

Як Стів Джобс тренував свій мозок

Засновник Apple Стів Джобс славився вмінням бачити те, чого не бачать інші. Для того, щоб досягнути такої якості, видатний американець користувався спеціальною технікою для розвитку мозку.




Про це йдеться у новій книзі про Стіва Джобса «Becoming Steve Jobs», де описано багато маловідомих фактів про нього, пише Inc.com.


Відомо, що Джобс дотримувався східних практик, що і вплинуло на те, як він тренував мозок. Підприємець займався усвідомленою медитацією для того, щоб зменшити кількість стресу і прояснити мислення.

«Якщо ти будеш просто сидіти і спостерігати, то побачиш, наскільки безмежне твоє мислення. Спробуєш його заспокоїти — стане тільки гірше. Але з часом мислення саме заспокоюється, і ти вчишся його контролювати. У цей момент прокидається інтуїція, і ти бачиш все навколо набагато ясніше, ніж бачив раніше», — цитують слова Джобса біографи.



Ось як виглядала техніка, яку протягом багатьох років практикував Джобс:

Сядьте в тихому місці. Можливо, варто покласти під себе подушку, щоб вам було комфортніше. Зробіть кілька глибоких вдихів.
Закрийте очі і прислухайтеся до свого внутрішнього монологу. Ваш мозок буде перебирати нескладні події, що трапилися нещодавно: передачі по телевізору, прочитані книги, розмови з друзями. Не намагайтеся стати цьому на заваді.

Замість цього спокійно переходите від думки до думки. Зробіть це ритуалом і проводьте таким чином п’ять хвилин кожен день.

Через тиждень-два ви навчитеся контролювати свій внутрішній монолог, і тоді можна переходити до більш просунутої практики. Тепер, коли ви чуєте в голові нескладні думки, намагайтеся робити їх тихішими і плавно йти від них.

Звільняючи мозок, акцентуйте його увагу на звуках і запахах, які вас оточують, відчуттях в тілі. Можливо, ви почнете інакше відчувати вітер на шкірі або звук працюючого холодильника. Це знак, що ви все робите правильно. Ще одна ознака того, що ви все робите правильно: час в медитації летить непомітно. Джобс так популяризував цю практику, що компанії Target, Google і Ford почали вчити своїх співробітників медитувати на постійній основі.

Країна здоров’я

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий