Як виглядає жінка, яка жила 13 тисяч років тому?

Як виглядає жінка, яка жила 13 тисяч років тому?

Дивлячись на результат їх досліджень, можна сказати що її обличчя нічим істотно не відрізняється від сучасних жінок з Південно-Східної Азії.


Австралійські вчені розробили методику реконструкції особи, яка спирається на статистичні дані співвідношення товщини м’язів обличчя і кісток черепа в різних його точках.

За допомогою цього методу вчені аналізували лицьові тканини і м’язову структуру 720 жінок з 25 різних країн світу. Потім фахівці використовували ці розрахунки для реконструкції вигляду жінки, що жила приблизно 13 тисяч років тому в печері Там-Лод на північному заході Таїланду.



вчені1
Експерти прийшли до висновку, що давня жінка була схожа на сучасних мешканок Японії і країн Південно-Східної Азії. Вона мала мигдалеподібний розріз очей, високі вилиці і широке перенісся, а щелепи були трохи сильніше і міцніше, ніж у сучасних людей.

Таким чином, фахівці спростували думку, що люди тієї епохи мали грубі риси обличчя, що не схожі на вигляд жодної расової та етнічної групи сучасності. Також це доводить, що анатомія людини змінилася за останні 13-15 тисяч років.

bdzhola

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий