Янукович «придумав» план, як закінчити війну на Донбасі

Янукович «придумав» план, як закінчити війну на Донбасі

Четвертий президент України Віктор Янукович хоче запропонувати свої шляхи врегулювання війни на Донбасі. Про це заявив сам четвертий президент України Віктор Янукович на прес-конференції в Москві, передав кореспондент АСН.




«Зі свого боку, я планую найближчим часом звернутися до держав — гарантів підписання угоди від 21 лютого 2014 року і держав, які відіграють ключову роль у розв’язанні конфлікту на Донбасі — США і Росії. Предметом мого звернення стануть пропозиції щодо пошуку шляхів припинення війни на Донбасі та початку ліквідації наслідків події, надання всебічної допомоги постраждалим», — зазначив екс-чиновник.


За його словами, єдиний шлях у пошуку миру в Україні полягає в проведенні мирних переговорів з «представниками Донбасу» під наглядом представників ЄС, РФ, США і ООН. При цьому він додав, що за 4 роки війни ніхто з нинішньої української влади нічого не зробив для того, щоб почати переговори з людьми, що проживають на території, непідконтрольній Києву.

Всю провину за це Янукович поклав на президента Петра Порошенка. Нагадаємо, 29 червня 2017 року Оболонський районний суд ухвалив рішення про початок спеціального судового провадження стосовно четвертого президента України Віктора Януковича. За даними Генпрокуратури, Януковича підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.



 

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий