З якого віку можна дозволяти дітям грати на планшеті: поради від Комаровського

З якого віку можна дозволяти дітям грати на планшеті: поради від Комаровського

Адже зараз є комп’ютерні ігри навіть для однорічних малюків!


Похожее изображение

Пропонуємо прислухатися до порад доктора Комаровського про те, як технічний прогрес може вплинути на розвиток вашої дитини.



Картинки по запросу дети и планшет

Якщо дитина використовує гаджети до того, як починає пізнавати основи устрою життя, швидше за все, це може впливати на психіку, порушувати координацію рухів, приводити до травматизму і т. д. Дитина бачить, як котиться м’яч, а потім падає в річку. У реальному житті дитина засмутиться і, можливо, навіть розплачеться. А коли це сталося на екрані, дитина не розуміє, що м’яч зник назавжди.

Похожее изображение

Коли потрібно бігати, стрибати, скакати, в результаті чого формується рухова система, ростуть легені, серце, а судини вчаться адаптуватися до постійно мінливої фізичної активності, дитина сидить і дивиться на мерехтливий екран. До чого це призведе, не знає ніхто. Ви і ваші діти — заручники грандіозного експерименту!

Картинки по запросу дети и планшет

Як лікар я категорично проти комп’ютерних ігор до дворічного віку. Є стандартне правило, яке батькам шалено складно дотримуватися: не більше двох годин «екранного» часу на добу.

Картинки по запросу дети и планшет

Пам’ятайте: мама, як розвиваюча гра, набагато корисніша. Папа, який разом з дитиною будує з кубиків будиночок, в тисячу разів крутіший, ніж будь-який гаджет. Але батькам легше встромити однорічну дитину в мультики, а самим відпочивати. Це неправильно. Зрештою, ви ж добровільно завели дітей, тепер давайте займайтеся ними.

Картинки по запросу дети и планшет

Світ так запрограмований, що всі діти копіюють поведінку дорослих. І коли дитина з ранку до ночі бачить батьків, які втупилися у гаджети, вона виросте такою ж. А мами і тата потім дивуються, чому дитина погано бачить, не їсть, не п’є, тільки грає в ігри і більше її нічого не цікавить. А де ж вона цього навчився?

Похожее изображение

Двір, м’яч, гойдалки, велосипед і збиті коліна – це ідеальне і здорове дитинство! 

Источник:  bdzhola

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий