За скільки і де можна придбати квартиру у Вінниці?

За скільки і де можна придбати квартиру у Вінниці?

Купити однокімнатну квартиру у Вінниці восени 2016 року можна від $ 15000 на околиці міста.




Як розповів порталу Domik.ua керівник АН «Стиль Естейт» Володимир Яцуба, ІV квартал 2016 року розпочався з пожвавлення на ринку продажу житлової нерухомості в Вінниці. Попит на квартири підвищився в жовтні, коли в Україні закінчився сезон відпусток, батьки вирішили нагальні питання, пов’язані зі школою, і взялися за вирішення квартирних питань. «Більше половини продажів-покупок в цьому році — це обмін квартир. Як правило, міняють однокімнатні на дво- і трикімнатні. Основними причинами покупки нового житла є переїзди, розділ майна при розлученні або ж придбання квартир батьками для своїх дітей. Що стосується покупок без обміну, їх мало внаслідок девальвації національної валюти, складної економічної ситуації в країні і, як результат, низьку купівельну спроможність українців », — зазначив експерт.


Найбільш популярними районами у покупців квартир в Вінниці є такі: Вишенька, Слов’янка, Поділля і Замостя.

Восени 2016 року купівельним попитом користуються одно- і двокімнатні квартири з ремонтом. За словами агента з продажу нерухомості, житло без ремонту в Вінниці зараз практично не купують, бо воно вимагає додаткових витрат на проведення ремонтних робіт.



Крім стану квартири, покупці в поточному кварталі 2016 року особливу увага приділяють наявності в квартирі автономного опалення. Ця тенденція пояснюється тим, що майбутні власники хочуть заощадити на вартості комунальних послуг і платити за реально спожите тепло. За словами фахівця, житло з автономним опаленням коштує в середньому на $ 4000-5000 більше. «Двокімнатну квартиру з ремонтом в районі, наближеному до центру, без автономного опалення можна купити за $ 30000, тоді як за аналогічний варіант в тому ж будинку, тільки з автономним опаленням, просять $ 35000», — зазначає фахівець. Однак, не дивлячись на різницю в ціні, споживачі готові купувати квартири з автономною системою опалення.

Первинний ринок

Вартість квадратного метра квартир в новобудовах Вінниці в даний час варіює від 7100 до 20000 грн і залежить від місця розташування і класу будинку. Так, ціна за квадратний метр в новобудові, яка знаходиться в районі міста, наближеного до центру, складає в середньому 7100-10000 грн. При аналізі пропозицій житла в новобудовах Вінниці від забудовників, на Domik.ua, ми склали таку таблицю:

Як бачимо, вибрати квартиру можуть покупці з різним бюджетом, так як місто забудовується багатоповерхівками економ-класу, бізнес-класу і комфорт-класу.

Відзначимо, що, в порівнянні з іншими українськими містами, в Вінниці пропозицій продажу квартир від забудовників менше. За кількістю новобудов лідируючі позиції займає Ленінський район міста. Керівник АН «Стиль Естейт» Володимир Яцуба каже, що в місті забудовники надійні. Проблемні новобудови у Вінниці практично відсутні.

Незважаючи на відносно невисоку вартість квадратного метра в нових будинках Вінниці, покупці частіше вибирають квартири з ремонтом на вторинному ринку нерухомості. Це пояснюється тим, що не треба чекати завершення будівництва багатоквартирного будинку і здачі його в експлуатацію. Клієнти купують квартири, в які можна переїхати, не вкладаючи додаткових коштів в ремонт приміщення.

Вторинний ринок

За словами ріелтора, купити однокімнатну квартиру на околиці Вінниці можна від $ 15000. У центрі аналогічний варіант пропонують від $ 25000. Для порівняння, купити квартиру в Хмельницькому, центрі сусідньої області, можна від $ 10000 на околиці міста.

Вартість двокімнатних квартир на околиці становить $ 18000-25000, в районах, наближених до центру, від $ 25000, а в центрі — від $ 40000. Ціни на трикімнатні квартири стартують від $ 35000 на околиці міста, в районі, наближеному до центру міста-$ 35000-45000, а в центрі — $ 40000-55000.

 

Відзначимо, що ціни, наведені в таблиці, є середніми. Вартість кожної конкретної квартири залежить від багатьох факторів, серед яких — розташування об’єкта, стан прибудинкової території та квартири, поверх, наявність об’єктів соціальної інфраструктури та зручної транспортної розв’язки біля будинку.

Гонорар ріелтора

Стандартний розмір гонорару ріелтора в Вінниці складає в середньому 4% від суми угоди. За словами експерта, послуги ріелтора в більшості випадків оплачує покупець.

Він зазначив, що вінницькому ринку нерухомості поки невідомий «новий» формат роботи на ринку ріелторських послуг, коли послуги агента з продажу нерухомості сплачує продавець.

Прогнози ринку

Володимир Яцуба відзначає, що ціни на квартири у Вінниці до кінця цього року істотно не зміняться. У грудні 2016 року попит на квартири у Вінниці знизиться. За словами ріелтора, така ситуація пояснюється прагненням покупців вирішити квартирне питання до настання холодів.

На сьогоднішній день інфраструктура міста активно розвивається. На початку року Вінницькою міською радою було прийнято рішення про реконструкцію парку Дружби народів. В даний час ведеться ремонт ряду вулиць, провулків, зупинок. Змінюється дорожнє покриття, і встановлюються сучасні енергозберігаючі світильники.

У Вінниці знаходиться безліч цікавих місць і пам’яток. Тут є на що подивитися. Наприклад, унікальний капуцинський храм або храм Пресвятої Марії Ангельської. У зв’язку з ситуацією в країні, в 2014 році сюди був переведений Донецький національний університет. Ця подія позитивно вплинуло на рівень попиту на ринку оренди житлової нерухомості в місті.
Звичайно, з оновленням і поліпшенням міської інфраструктури буде зростати і привабливість міста для інвесторів, покупців і орендарів житла.

Источник: domik.ua

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий