ЗАБИЛИ ДО СМЕРТІ ЗА УКРАЇНСЬКУ МОВУ: У Криму загинув підліток після зустрічі з російськими правоохоронцями

ЗАБИЛИ ДО СМЕРТІ ЗА УКРАЇНСЬКУ МОВУ: У Криму загинув підліток після зустрічі з російськими правоохоронцями

Чотири роки тому, 21 квітня 2014 року, 16-річного Марка Іванюка з Березнівщини Рівненської області вбили у Криму невідомі. Хлопець два роки жив у селі Оленівка Чономорського району Криму з матір’ю і молодшим братом, навчався на маляра в ПТУ.




«Ішли додому спокійно, був туман. Друг Марка розповів, що назустріч на червоній «шістці» їхали міліціонери. Згадує, що вони їх спиняли, аби підвезли в Оленівку. Але ті відмовилися, нагрубили їм. Після того він нічого не пам’ятає. Каже, що отямився від криків навколо. На ноги стати не міг. А потім побачив Марка з побитою головою, який лежав у калюжі крові», — каже матір убитого хлопця Тетяна Іванюк зі слів його друга, передають Патріоти України.


21 квітня 2014 року 16-річного Марка Іванюка з Березнівщини Рівненської області вбили у Криму невідомі. Хлопець два роки жив у селі Оленівка Чономорського району Криму з матір’ю і молодшим братом, навчався на маляра в ПТУ.

Близько першої години ночі Марк із 24-річним Миколою повертався з дискотеки в селі Красносельське в Оленівку. Коли поверталися, то їх побили. Маркові завдали таких травм, що він помер. Мати вважає, що її сина жорстоко забили правоохоронці через те, що юнак розмовляв українською мовою.



«У обох хлопців побиті ступні, а в Марка роздроблений череп, сині смуги на лобі і ногах. Видно, що палицями били. Є кілька версій. Одні кажуть, що його побили через те, що українською говорив. Міліціонери стверджують, що хлопців збив чорний джип. Ще є версія, що на них хтось сторонній напав. Я підозрюю міліцію, бо в дітей побиті ступні. Так б’ють тільки міліціонери. Місцеві тих міліціонерів бачили того дня п’яних. Слідчий мені жодного разу не подзвонив. А місцевого таксиста змушували взяти вину на себе, п’ять годин допитували».

В тодішній міліції вже анексованого Криму свою причетність до того, що трапилося заперечують. За їхніми даними, Марк став жертвою ДТП. «21 квітня близько другої години ночі невстановлений водій на автодорозі Чорноморське-Оленівка скоїв наїзд на двох пішоходів, які перебували на середині проїзної частини. З місця події винний зник. В результаті ДТП один з пішоходів, 24-річний житель села Оленівка, з множинними травмами, в стані алкогольного сп’яніння, госпіталізований. Другий пішохід, 16-річний житель Рівненської області, від отриманих травм помер на місці події «, — повідомили в самопроголошеній МВС Криму.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий