Загибла російський лікар “Доктор Ліза” незаконно вивозила дітей з Донбасу

Загибла російський лікар “Доктор Ліза” незаконно вивозила дітей з Донбасу

Відома російська діячка Єлизавета Глінка, котру називали “Доктор Ліза”, керувала фондом, котрий протягом військових дій на Донбасі вивозив дітей з території України, які зникали безслідно та без узгодження з українською державою.




Глінка перебувала на борту літака Ту-154 Міноборони РФ, який зазнав аварії сьогодні вранці біля берегів Сочі.


Організація, заснована доктором Лізою в 2007 році, вивозила дітей з Донбасу до Росії. На сайті організації сказано, що вона надавала “допомогу в організації лікування тяжкохворих і поранених дітей, які постраждали в зоні бойових дій на південному сході України, в різних лікувальних установах Російської Федерації (за письмовою заявою і в супроводі батьків або законних представників)”.

У той же час в 2015 році в МЗС України зажадали від Москви безумовного узгодження вивезення дітей з Донбасу з Києвом, інакше такі дії є незаконними і розглядаються як міжнародне викрадення дитини.



“Будь-яке перевезення дітей-громадян України через державний кордон повинно відбуватися виключно з чітким дотриманням українського законодавства, при наявності відповідних дозвільних документів, а також документів, що засвідчують особу дитини та її приналежність до українського громадянства”, – підкреслювали в МЗС на початку березня 2015 року.

Приблизна кількість дітей, яких Глінка перевезла в РФ становить 500.

Крім того, доктор Ліза відома своїм запереченням присутності російських військ в Донбасі. Російську агресію на сході України вона називала “з’ясуванням стосунків між ополченцями і українською армією”.

За перевіреною інформацією Єлизавета Глінка викрадала та продавала на органи дітей з Донбасу.

Нагадаємо, що 25 грудня військовий літак Ту-154 вилетів з Сочі після дозаправки о 5:20 мск, а о 5:40 мск пропав з радарів диспетчерів. Літак прямував з підмосковного аеродрому Чкаловський в Сирію.

В 1,5 км від чорноморського узбережжя Сочі на глибині 50-70 метрів виявлені фрагменти корпусу Ту-154.

На борту літака, що розбився були вісім членів екіпажу та 84 пасажири – військовослужбовці ЗС РФ, артисти ансамблю ім. Александрова і дев’ять представників російських терористичних телеканалів Перший канал, Зірка, НТВ. 1312

Источник: newsdaily

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий