Заради чого вінничанка Гайда палила покришки на Банковій

8 квітня, відбулась акція з підпалом покришок на Банковій у столиці, перед будівлею Адміністрації Президента. Палила покришки і вінницька активістка Таїса Гайда під маркою «Автомаайдану».




Але виявилося, що ГО «Автомайдан» до підпалу шин не має жодного стосунку, як і до фінансування та організації акції.


Зате, як стверджує вінницький політик В’ячеслав Березовський, до фінансування акції з шинами має безпосереднє відношення Оксана Калетнік, колишня нардепка від КПУ, племвінниця екс-нардепа і губернатора Вінниччини Григорія Калетніка і двоюрідна сестра екс-віце-спікера і митника Ігоря Калетніка, який переховується у Москві.



Але все по черзі.

Під Адміністрацією президента України (АП) у Києві активісти руху «Автомайдан» влаштували акцію з вимогою люстрації співробітників правоохоронних органів, в ході якої підпалили автомобільні покришки.

Фотографії з місця проведення акції на своїй сторінці у Facebook опублікував один із лідерів «Автомайдану» Сергій Коба.
На знімках і відео видно, що силовики сформували кордон перед АП, перегороджуючи активістам шлях до будівлі. Палаючі покришки намагалися загасити з вогнегасника, про що свідчить велика кількість білого порошку, розпорошеного на місці акції.

У ГО «Автомайдан» заявили, що під Адміністрацією президента мітингують «сумнівні особи, виключені з організації». Про це йдеться у повідомленні організації.

«ГО «ВО «Автомайдан» не бере участі в сьогоднішній акції під Адміністрацією Президента! Вимоги її учасників нам зрозумілі, деякі підтримуємо, але серед протестуючих є, на жаль, сумнівні особи, псевдоавтомайданівці, у щирість намірів яких ми не віримо через їхню участь у замовних акціях, за що вони в тому числі і були виключені в минулому з нашої організації», — йдеться у заяві.

У листопаді 2014 року Сергія Кобу виключили з «Автомайдану»» «за участь в проплаченій акції за агітацію одного з мажоритарних кандидатів».

Йдеться про те, що Коба проводив акції і агітував проти теперішнього нардепа Юрія Македона у виборчому окрузі №16 в Вінницькій області.

Про це повідомив голова  В’ячеслав Березовський.

«У Києві разом із вінничанами палив шини такий собі Коба, виключений 2014 року із Автомайдану за неузгоджену агітацію так званого «Автомайдану» проти Македона у районах виборчого округу № 16. Крім нього роздавали свої думки ще троє відомих вінмайданівців. Більше ніхто не промовляв. Маски сповзають».

Він також оприлюднив скрін переписки однієї з учасниць акції протесту під АП, вінничаники Таїсії Гайди з колишньою нардепшою Оксаною Калетнік, яка у 2014 році теж намагалася обиратися по округу №16.

Прикметно, що  Сергій Коба у 2015 році створив свій «Автомайдан».

Саме «Автомайдан» Коби сьогодні під будівлею АП палить шини.

Ситуацію біля Адміністрації Президента прокоментував начальник патрульної поліції Києва Юрій Зозуля каже, що правоохоронці спілкуються з організаторами акції, щоб уникнути провокацій.

«Ми не забороняємо висловлювати людям свої думки, свою громадянську позицію. Наша єдина вимога – це збереження громадського порядку для того, щоб не було загрози життю громадян. Наразі консенсусу досягнуто, ми бачимо, що все спокійно. Заборони ніякої немає (на шини, — ред.), просто, що зашкоджує: багато людей, житлові будинки, нагорі людям трохи перешкоджає. Ми уже отримували виклики про те, що дим заважає. Цивільні автомобілі теж постраждали від цих дій», — озвучив позицію поліції Зозуля.

Источник: vn.presspoint
Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий