Заради миру Україні доведеться дозволити Путіну присвоїти перемогу, навіть якщо він програє – The Telegraph

Заради миру Україні доведеться дозволити Путіну присвоїти перемогу, навіть якщо він програє – The Telegraph

Якщо глава країни-агресора Володимир Путін повинен буде обирати між принизливою поразкою, яка поставить під питання подальше існування його злочинного режиму, та подальшою ескалацією, він може зупинитися на другому. Тоді він може вдатися до посилення кровопролиття в Україні.




Про це пише британська газета The Telegraph. У зв’язку з цим нашій країні, можливо, доведеться вдатися до серйозних компромісів, і навіть вдати, що Путін «переміг» у цій війні: «йому треба дати щось, що він зможе подати як перемогу».


«Путін не змириться з публічною поразкою. Він повинен програти, але не повинен здаватися переможеним. Хоча б не в Росії», – сказано у статті.

При цьому, звичайно, про такі поступки диктатору не може бути й мови, поки тривають бойові дії та немає домовленості про припинення вогню. А всі угоди щодо миру мають бути погоджені Україною, щоб у Путіна не виникло думки, що на ситуацію нібито може впливати Захід, використовуючи український уряд як маріонеток.



На які поступки заради миру, на думку The Telegraph, може піти Україна:

  • обіцянка нашої країни залишитися нейтральною, як Австрія у 1955 році, відмова від перспектив вступу до НАТО.
  • Замість членства в ЄС вступити до Європейської економічної зони, до якої входять такі країни, як Норвегія та Ісландія. Вони мають повний доступ до спільного ринку.
  • Тимчасова «відмова» від окупованого Криму на користь РФ. Щодо Донбасу також пропонується піти на компроміс, наприклад, погодивши введення туди міжнародних миротворців.

У виданні зазначили, що Путіна небезпечно заганяти в кут, тому що він – ізольований майже від усього світу лідер, який найбільше цінує силу. Особливо ситуація загострюється через постійні погрози Кремля про можливість використання ядерного потенціалу РФ.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий