Заступник Кличка уникнув покарання за підроблений диплом – ухвала

Заступник Кличка уникнув покарання за підроблений диплом – ухвала

Шевченківський райсуд Києва звільнив екс-заступника мера Києва Віталія Кличка Володимира Бондаренка від кримінальної відповідальності за використання підробленого диплома про освіту.




Таке рішення суд виніс 28 грудня 2017 року.


Згідно з матеріалами суду, Бондаренко вирішив підробити диплом бакалавра для подальшого використання.

Для цього Бондаренко умисно повідомив невстановленій слідством особі «свої особисті анкетні дані, які в подальшому були використані …для підроблення диплому бакалавра нібито виданого Львівським національним університетом імені Івана Франка, 30 червня 2009 року» на ім’я Бондаренка.



Відзначається, що екс-заступник мера Києва заздалегідь «обіцяв придбати підроблений диплом».

Підкреслюється, що Бондаренко «умисними діями сприяв підробці офіційного документа» і вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ч. 5 ст. 27 (пособництво у вчиненні злочину – ред.), ч. 1 ст. 358 (підроблення документів) ККУ.

Також слідство з’ясувало, що 16 листопада 2011 року Бондаренко «з метою засвідчення вірності фотокопії з підробленого диплома бакалавра …звернувся до приватного нотаріуса. Приватний нотаріус … будучи введеною в оману… виготовила його фотокопію та посвідчила вірність з оригіналом».

Попри це прокурор просив суд звільнити Бондаренка від кримінальної відповідальності у зв’язку із закінченням строків давності притягнення його до кримінальної відповідальності.

Суд погодився з прокурором.

«Клопотання прокурора про звільнення від кримінальної відповідальності Особа_1 (Бондаренка – ред.) у зв’язку із закінченням строків давності – задовольнити. Кримінальне провадження № 12017100000000483 від 14 квітня 2017 року – закрити», — йдеться в ухвалі суду.

Ухвалу можна було оскаржити упродовж 7 днів з дня її оголошення. Наразі цей термін вже сплив.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий