Захоплююче! NASA показало дивовижне явище на Юпітері

Захоплююче! NASA показало дивовижне явище на Юпітері

Кожен з нас із задоволенням спостерігав за химерною грою хмар. Зі шкільного курсу природознавства ми пам’ятаємо, що хмари бувають купчасто-дощовими, сріблястими і пір’ястими. Ті, хто піднімався в гори, могли навіть поглянути на хмари зверху вниз. Але знімки, надані NASA, точно здивують будь-якого любителя «білокрилих конячок». Як повідомляють російські ЗМІ, космічний апарат Juno надіслав NASA приголомшливий знімок хмарного фронту північного півкулі Юпітера.





Космічний дослідницький апарат Juno надіслав на Землю ще одну фантастичну фотографію. Сюрреалістичні плями і завитки — це те, як виглядають хмари на Юпітері з космосу. Сама фотографія була зроблена 27 жовтня, на відстані всього 18 906 км від верхньої межі хмарного покриву планети. Масштаб зображення — приблизно 12 км на піксель.

Щось подібне можна спостерігати і на Землі, коли після рясного дощу калюжі на асфальті потрапляє машинне масло. Насправді це величезні газові хмари, скручені турбулентністю в хитромудрі спіралі. Фотографія була зроблена в той момент, коли Juno пролітав над північним півкулею Юпітера.



Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий