Заява відносно знесення містечка під ВР: Ті, хто аплодують діям мусорів, знайте, що так само будуть аплодувати, коли будуть незаконно заарештовувати і бити вас

Заява відносно знесення містечка під ВР: Ті, хто аплодують діям мусорів, знайте, що так само будуть аплодувати, коли будуть незаконно заарештовувати і бити вас

Вам може не подобатись протест під ВР і намети. Ви можете не підтримувати їх вимоги чи дії, лозунги чи обличчя координаторів. Але право на мирний протест є непорушним, і ніхто не може на нього посягати. Ні за яких обставин, це — фундаментальна річ




Таку заяву зробив відомий активіст, екс-лідер одеського «Правого сектора» Сергій Стерненко, коментуючи штурм наметового містечка під Верховною Радою зранку 3 березня.


«Ті, хто аплодують діям мусорів (я не побачив там поліції), знайте, що так само будуть аплодувати, коли будуть незаконно заарештовувати і бити вас. Ваша підтримка легалізує злочини правлячого клану», – попередив Стерненко.

Тим часом журналіст Юрій Бутусов попередив представників влади, що Ідея наметового табору нікуди не дінеться



«І я думаю, що в ході кампанії табір з високим ступенем ймовірності встановлять, тепер це буде мати значно більший резонанс», – вважає Бутусов.

На своїй сторінці в Facebook журналіст написав: «… Табір стояв собі, і це була вже даність політичного ландшафту протягом п’яти місяців. Логічно, щоб табір продовжував стояти, якщо вже стільки часу він там, і його організатори отримали б оцінку на виборах, ставлення до табору було досить неоднозначне.

Але зараз проведено силове знесення табору, є постраждалі, буде новий судовий процес, і ще вище буде жорстокість і протистояння в суспільстві. Вибори через рік, а суспільство стрімко поляризується і розбігається на непримиренні табори. Розігнані захищатимуть свої права, і до них буде прикута увага, це закономірно. Будь-які порушення зараз будуть вилучені і пред’явлені, всі свідки дадуть покази – я ще не бачив відео, звичайно, але думаю, вже виклали».

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий