Зеленський, поверни нас в Україну: жителі ОРДЛО висунули президенту нахабну вимогу

Зеленський, поверни нас в Україну: жителі ОРДЛО висунули президенту нахабну вимогу

Кілька тисяч людей в окупованому Донецьку взяли участь в мітингу, головною вимогою якого було надання ОРДЛО якогось “особливого статусу” в складі України.




Про це повідомляє “Остров” з посиланням на сепаратистські ЗМІ.


У повідомленнях наголошується, що мітинг, який зібрав близько 3000 осіб, проводиться “на підтримку всенародної акції “Вибір Донбасу”. Учасники мітингу тримають в руках транспаранти з написами “Нас мільйон! Зеленський, як чутно?”, “Донбас зробив свій вибір! Що скажеш, Зе?”,”Вибір Донбасу – особливий статус!”. “Поверни нам пенсії”, “Посади Хомчака та Коломойського”. Лунають вигуки “Зеленський забери війська”. І так далі.

Біля входу в парк кованих фігур, де проходить мітинг, встановлено електронне табло з лічильником голосів на підтримку акції “Вибір Донбасу”. На ньому в режимі реального часу відображається число людей, які нібито підтримали вимоги до українського президента надати окупованим територіям Донбасу “особливий статус” в складі України.



Як повідомлялося раніше, окупаційна влада “ДНР” розмістили в соціальній мережі ролик горлівської школярки, яка нібито за власною ініціативою звернулася до Володимира Зеленського з проханням припинити війну на Донбасі шляхом надання ОРДЛО “автономію мовну і економічну”. На підтримку цього звернення стали з’являтися аналогічні ролики, а потім був створений спеціальний сайт, на якому всі бажаючі голосують за ідею “широкої автономії для Донбасу”. Даний проект був схвалений ватажками терористів “ДНР” і представників окупаційних ЗМІ.

Населенню окупованих територій план повернення до складу України представляється як реалізація Мінських угод. Нібито згідно з цими угодами Донбас остаточно відділяється від України і отримує реальну можливість приєднання до Росії. Згодом первинний зміст закликів до президента України з вимогами “автономії” було змінено на “особливий статус”.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий