Зеленський розповів, від чого залежатимуть строки завершення війни в Україні

Зеленський розповів, від чого залежатимуть строки завершення війни в Україні

Президент України Володимир Зеленський заявив, що строки завершення війни Росії проти України залежать лише від того, коли наші захисники зможуть витіснити окупантів. Для цього потрібна реальна підтримка з боку Заходу, зокрема й у питанні санкцій.




Своєю думкою він поділився в інтерв’ю німецькому журналу ZDF Today. За словами Зеленського, пізніше в Росії зрозуміють, як дорого їм обійшлося вторгнення в чужу незалежну країну.


«Вирішувати, коли закінчиться війна, не мені і не вам (звернувся до журналіста. – Ред.). Це залежить від готовності Російської Федерації покласти край війні, а її готовність залежить від сили України», – пояснив президент.

Він підкреслив, що чим сильнішою буде Україна, чим краще ми будемо озброєні, тим швидше ЗСУ будуть просуватися вперед.



«Що швидше ми зможемо рухатися ще швидше і витіснимо російські війська з нашої землі, то швидше Росія буде готова закінчити війну», – додав він.

Зеленський звернув увагу на те, що російське командування не рахує жертв, уряду країни-агресора байдуже, скільки людей загине, тоді як Україні не байдуже.

«Їм неважливо, скільки триватиме ця війна, тому що вони здебільшого заробляють на нафтопродуктах, на експорті енергоресурсів. Нас це не хвилює. Ми все рахуємо, нам дуже боляче, коли помирають наші люди. Чим швидше зміцнюватиметься Україна, чим швидше Європа виступить єдиним фронтом у санкціях, щоб відрізати Росію від великих фінансових потоків, тим слабшою буде РФ», – заявив президент.

Зеленський також пояснив, що росіяни зрозуміють ціну окупації чужих територій, коли дізнаються правду про те, скільки російських військовослужбовців загинуло на цій війні, коли впадуть доходи, а бізнесмени залишаться ні з чим.

«Наразі наслідки цих дій для Росії не такі помітні. Вони думають тільки про свою владу і свій гаманець. І це все. Все досить цинічно», – резюмував президент.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий