Зеленський відповів на заяву Байдена: Україну не забезпечили зброєю і не закрили небо

Зеленський відповів на заяву Байдена: Україну не забезпечили зброєю і не закрили небо

Західні партнери не забезпечили зброєю Україну та не закрили повітряний простір, попри свої попередження щодо повномасштабного вторгнення Росії.




Як повідомляє «Європейська правда», про це заявив президент Володимир Зеленський в інтерв’ю німецькій телекомпанії ZDF.


Зеленському поставили питання про заяву президента США Джо Байдена, який сказав, що взимку Зеленський не хотів чути попередження про можливість війни з РФ.

«Якби мене почули, Україна мала б більше шансів зупинити вторгнення Російської Федерації, сигнали, які ви згадуєте, вони всі були різні. Дивіться, якщо все було так, якщо всі попередили Україну, що завтра буде повномасштабне вторгнення, виникає питання: чому повітряний простір не закрили, чому до цього вторгнення нам не поставили зброю і чому не було введено превентивних санкцій, щоб застерегти президента Росії?» — сказав Зеленський.



Він вважає, що Україна має адресувати зустрічні запитання європейським та американському лідерам, адже українська влада просила про запобіжні санкції, а також презентувала стратегію будівництва Чорноморського флоту з країною-партнером.

«Ми це пропонували, ми говорили, що Росія блокуватиме Чорне море. Ми також говорили про ракетну програму, я про це звітував рік тому і презентував програму, які засоби протиповітряної оборони нам потрібні, щоб захистити себе – і це правильна відповідь на ваше запитання. Скажімо чесно: ми до цього готувалися, спочатку нас ніхто не підтримував, а зараз я вдячний усім партнерам за підтримку, яку ми маємо», — додав Зеленський.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий